• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

МРРБ продължава да търси решения за реализацията на водния проект на Добрич

МРРБ продължава да търси решения за реализацията на водния проект на Добрич

/КРОСС/ Целта ни е да осигурим качествено водоснабдяване и пречистване на вода в цялата област Добрич. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на „Албена" АД във връзка със собствеността на пречиствателната станция за отпадъчни води, която обслужва хотелите в курортния комплекс, Оброчище и Кранево. В срещата участваха също зам.-министър Валентин Граматиков, представители на екипа на министерството и управителят на ВиК - Добрич Тодор Гикински.

Собствеността на пречиствателната станция е пречка пред отпускането на средства за реализацията на големия ВиК проект, с който водоснабдителното дружество в областта кандидатства за финансиране от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020".

От „Албена" АД са предложени два варианта за уреждане на въпроса за собствеността на пречиствателната станция, които са отхвърлени като неприемливи.

Предложеният от МРРБ вариант е пречиствателната станция да бъде дарена от търговското дружество на общината.

Дали съоръжението е на „Албена" АД или на община Балчик, проектът на ВиК - Добрич рано или късно ще се случи. Във взаимен интерес е колкото по-скоро и с европейски средства, толкова по-добре, и за бюджета, и за комплекса, каза зам.-министър Граматиков.

МРРБ ще продължава да търси решения, за да може проектът, който ще допринесе за подобряване на ВиК услугите в област Добрич, да се случи, подчерта арх. Комитова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.