• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Руският министър на икономиката е арестуван за подкуп от 2 милиона долара

Руският министър на икономиката е арестуван за подкуп от 2 милиона долара

/КРОСС/ Руският министър на икономиката Алексей Улюкаев е арестуван по подозрение, че е взел подкуп от 2 милиона долара, предаде Ройтерс, като се позова на руския следствен комитет.
Той е обвиняван, че е получил сумата за издаване на положителна оценка, която е позволила компанията "Роснефт" да придобие държавния пакет акции и мажоритарен дял от 50 на сто в "Башнефт" - шестия по големина производител на нефт в Русия.
Сделката за над 5 милиарда долара беше осъществена през октомври. В съобщението на следствения комитет не се казва кой е платил подкупа.
Начело на „Роснефт" е Игор Сечин, смятан на Запад за един от най-важните икономически съюзници на президента Владимир Путин.
От 1991 година досега Улюкаев е най-високопоставеният руски служител, който попада в ареста. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 15 години затвор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

При нас е демокрация !!!

15.11.2016 20:41:05

Анонимен

И така, значи можело! А къде е мястото на нашия бивш министър на здравеопазването Москов, след като Валя Ахчиева изнесе и изнесе факти за ваксините? А за пръстовите отпечатъци? А за ненчевите простотии с ремонта на самолетите? Че тях и НС се нагърби да ратифицира едни чисто търговски взаимоотношения с друга държава. А сега де! Кога ще видим един министър арестуван? Не показухи с ареста на бившия министър на отбраната Цонев, след което го оправдаха а наглеца който го арестува така и не получи заслужено наказание!

15.11.2016 08:38:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.