• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

10 нелегални мигранти загинаха в катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик (обновена)

10 нелегални мигранти загинаха в катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик (обновена)

/КРОСС/ Десет души загинаха след тежък пътен инцидент на автомагистрала „Тракия".

Микробус, пълен с нелегални мигранти от Афганистан, е катастрофирал в района на 98-ия километър (в района на Пазарджик), в посока София, предава „Фокус". Превозното средство се е забило в дърво, като липсват следи от спирачен път.

Общо 18 души са пътували в буса - 17 мигранти и 1 българин, който е бил шофьорът на автомобила. Десет души са загинали, а останалите осем са транспортирани в болници в Пазарджик и Пловдив.

„Всички са мъже, представили се от Афганистан. Ранените са приети малко преди 6.00 часа тази сутрин в Спешното отделение на болницата. Починалите при инцидента са откарани в моргата, останалите 7 души, според нараняванията си, са настанени в ортопедията, хирургиите и останалите отделения", каза д-р Васил Вълчев, директор на пазарджишката болница.

Той допълни, че нито един от тях не е носил документи за самоличност.

„Въпреки това всички са приети в болницата и им се оказва необходимото внимание и лечение", каза още началникът на Областната болница.

От МВР обявиха, че шофьорът на буса е бил 16-годишен, очевидно без шофьорска книжка, криминално проявен.

"16-годишен криминално проявен е управлявал микробуса от катастрофата на автомагистрала „Тракия", загинал е на място", обяви пред "Фокус" Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР - Пазарджик.

"Сигнал за тежък пътен инцидент в района на 98 км на АМ „Тракия", край Пазарджик, е получен на тел.112 към 4:20 часа тази сутрин. Касае се за ПТП, при което е самокатастрофирал микробус, в който са пътували 19 нелегални мигранти. Веднага към мястото на катастрофата са насочени патрули на „Пътна полиция", както и екипи на пожарната и Спешна помощ.

Констатирано е, че возещите се в микробуса са граждани на друга държава, които не носят документи за самоличност и нелегално пребивават на територията на нашата страна. Установена е самоличността само на водача на микробуса, който е на 16 години от София и е криминално проявен. Той е загинал на място.

В катастрофата са загинали 10 души, други 7 са хоспитализирани с болницата в Пазарджик, а 2 души са откарани в университетската болница в Пловдив", уточни Стоянов.

Той каза също, че в момента тече досъдебно производство, което ще установи причините за инцидента. Към момента се извършва оглед от криминалисти.

Според информацията до момента разследващите са категорични, че причината за трагедията е, че неправоспособният водач е заспал на волана.

В официално прессъобщение от МВР обявиха, че мигрантите са с произход от Афганистан и Пакистан.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.