• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

ec4u и BULPROS обединяват усилията си, подкрепени от Silverfleet Capital, за да се превърнат във водещ доставчик на облачни услуги в сферата на дигитализацията в Европа

ec4u и BULPROS обединяват усилията си, подкрепени от Silverfleet Capital, за да се превърнат във водещ доставчик на облачни услуги в сферата на дигитализацията в Европа

/КРОСС/ Компаниите ec4u и BULPROS сключиха споразумение за сливане, с което обединяват усилията си да предоставят на клиентите си следващо поколение облачни услуги в сферата на дигитализацията. Съвместната дигитална платформа ще има над 1 400 служители в 25 офиса в 11 държави и е подкрепена от Паневропейската компания за частни капиталови инвестиции Silverfleet Capital, която инвестира като мажоритарен акционер в обединената организация.

Компаниите ec4u и BULPROS със седалища съответно в Карлсруе, Германия, и в София, България, си сътрудничат от 2018 г. като партньори в областта на дигиталните облачни решения. Основателите и настоящите ръководни екипи на двете компании ще запазят позициите си като значими акционери и ще продължат да управляват обединената компания. Сделката по сливането подлежи единствено на одобрение от регулаторните органи.

Основаната през 2000 г. ec4u специализира в дигиталната трансформация на критичните бизнес процеси в областта на маркетинга, продажбите, обслужването и електронната търговия във всеки момент от потребителското преживяване. Портфолиото на компанията включва консултантски услуги, техническо внедряване, както и непрекъснато усъвършенстване и управление на CRM системите на клиентите. До момента ec4u успешно е реализирала над 800 проекта за трансформация, предимно в Германия, Австрия и Швейцария. В европейските обекти на компанията работят над 400 експерти.

BULPROS, основана през 2010 г., е компания за дигитална трансформация, която предлага внедряване на дигитални решения, решения за киберсигурност, миграция към облачни технологии, управлявани услуги, както и технологични услуги. BULPROS оперира в глобален мащаб с над 1000 служители в 20 офиса, разположени в Европа и Северна Америка. Компанията често е посочвана като една от най-бързо развиващите се технологични организации от водещи анализатори в бранша, сред които Deloitte и Financial Times 1000 Europe.

В допълнение към конкурентно портфолио и висококвалифицирани служители с експертен опит, всяка от компаниите разполага и с утвърдени взаимоотношения със стратегически технологични партньори, включително Salesforce, Microsoft, SAP, Oracle, IBM, Cisco и Snowflake.

Инвестиционната политика на Silverfleet Capital се ръководи от технологичната трансформация като ключова макротенденция. Решението за инвестицията в ec4u и BULPROS се основава на богатия опит на фирмата в областта на технологичните компании. Сред последните проекти на инвеститора са TrustQuay, доставчик на тръстови, корпоративни услуги и управление на фондове, както и Collectia, платформа за услуги за управление на кредити. Други успешни инвестиции в сектора на услугите включват Phase One, Ipes и TMF.

"Щастлив съм, че успяхме да разширим отличното си партньорство с ec4u до една обединена платформа, която ще помогне на нашите клиенти по пътя им към дигиталната трансформация, чрез предоставяне на клиентско преживяване от следващо ниво. Радвам се, че Silverfleet Capital се присъединява към нас в реализирането на нашата визия да се превърнем във водещ партньор за облачни услуги в сферата на дигитализацията." коментира Ивайло Славов, главен изпълнителен директор на BULPROS.

Давид Лау, главен изпълнителен директор на ec4u, добавя: "След като работихме заедно с BULPROS в продължение на толкова много години, от името на целия екип на ec4u се гордея, че съм част от този успех. Заедно можем повече и аз очаквам с нетърпение да ускорим растежа си с подкрепата на Silverfleet Capital."

"ec4u и BULPROS са водещи доставчици на услуги на изключително атрактивния пазар за дигитални бизнес решения, базирани на облачни технологии. Радваме се, че имаме възможността да ги подкрепим, за да разгърнат пълния си потенциал за растеж в бъдеще." сподели д-р Кристиан Зюс, партньор в Silverfleet Capital.

"Както ec4u, така и BULPROS имат силни стратегически партньорства с лидерите в средата на дигиталните платформи. Ще съдействаме на двете компании да открият нови възможности за сътрудничество и разширяване." заяви Йоахим Браун, партньор в Silverfleet Capital.

Екипът на Silverfleet, който участва в сделката се състои от д-р Кристиан Зюс, Йоахим Браун, Бенямин Хубнер и Дженифър Регер. Консултанти на Silverfleet бяха Latham & Watkins (Корпоративно и данъчно право), Shearman & Sterling (Финансово право), NautaDutilh (Право), PwC (Финанси), wdp (ИТ), Grant Thornton (Данъци), Kambourov (Право), Noerr (Право), Schoenherr (Право), Bär & Karrer (Право), Kearney (Търговски въпроси), и MD Advisors (Дългово консултиране). Допълнителното финансиране е осигурено от Арес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.