• 07 Юли 2020 |
 •  USD / BGN 1.7270
 •  GBP / BGN 2.1610
 •  CHF / BGN 1.8378
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Гешев създаде структура за борба с престъпления против интересите на ЕС

Гешев създаде структура за борба с престъпления против интересите на ЕС
Сформирана е и работна група от прокурори от ВКП

/КРОСС/ Главният прокурор обособи в структурата на Върховна касационна прокуратура специализирано направление за престъпленията против финансовите интереси на ЕС и осъществяването на взаимодействието с Европейската прокуратура, съобщиха от прокуратурата.

Със заповед на главния прокурор, прокурори от отдел 01 "Специализиран" във Върховна касационна прокуратура (ВКП), ще осъществяват връзка с представителите на Европейската прокуратура. Специализирането в тази насока, има за цел създаване на национално ниво на организация за сътрудничество с Европейската прокуратура.

Прокурорите ще осигуряват необходимото съдействие на европейските делегирани прокурори при бъдещата им работа по делата за престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз като измами, присвояване и разходване не по предназначението им на средства на ЕС, както и корупция на служители, отговорни за отпускането и управлението им.

Сформирана е и работна група от прокурори от ВКП за преглед и анализ на действащата нормативна уредба и вътрешните методически и организационни актове в ПРБ, с оглед съответствието им с европейските  норми, за осигуряване на необходимата нормативна, методическа и  организационна обезпеченост на взаимодействието между ПРБ и Европейската прокуратура. 

С оглед реализиране на приоритетите на Прокуратурата на Република България за превенция, разкриване и наказване на конвенционалната престъпност (т.нар. битова престъпност), в структурата на ВКП са обособени и направления за работа по досъдебни производства за престъпления срещу живота и здравето на гражданите и за престъпления против собствеността.

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дайнов, ти не беше ли „ голем ” демократ, расъл и сукал от същите тия, гадните комунисти??? Скрий се, палачинко!

04.06.2020 18:55:15

Проф.Евгений Дайнов

Забелязали ли сте, че напоследък всеки път, когато някой държавник или негова чиновническа пачавричка си отвори устата по медиите – лъже? Не помня, кога за последен път съм чувал някой такъв да казва нещо, което да не е лъжа. Защо лъжат? Защото крадат. Нас лъжат, от нас крадат. Ние обаче гласуваме за тях. Защото ни пазят от комунистите. Нали така?

03.06.2020 19:01:40

Анонимен

Мижи да те лажем! Аман от предатели...

03.06.2020 15:52:16

Анонимен

Толкова си може интелектуално!

03.06.2020 15:23:08

Палячото на пеевски става все по-смешен.

03.06.2020 14:35:58

Анонимен

Каскет, трябваше преди всичко да създадеш структура за борба с престъпленията против интересите на БЪЛГАРИЯ, натегачо противен! Ама нали за кликата ви България няма значение, освен да е лакейска територия.

03.06.2020 14:28:41

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.