• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Успели личности съставиха обществен съвет на Фонд „Математика на бъдещето”

Успели личности съставиха обществен съвет на Фонд „Математика на бъдещето”

/КРОСС/ Успели в своите професионални начинания личности станаха част от обществения съвет на Фонд „Математика на бъдещето" към настоятелството на Математическа гимназия „Баба Тонка" - Русе.
Митко Кунчев - директор МГ „Баба Тонка", Светослав Михов - юрист и председател на управителния съвет на училищното настоятелство, Иван Иванов - управител на „Тива Ком" ООД, Дамян Дамянов - управител на „Уникомс" ЕООД, Анатоли Димитров - председател на борда на директорите на „Електростарт" АД, Станислав Лазаров - бивш възпитаник на Математическа гимназия, Камен Алексиев - управител на „Резон Медиа", Ивелин Николов - управител на „Хермес Линд" ООД и бивш учител, Детелин Евлогиев - управител на „Информейшънс системс" ЕООД и Богомил Димитров - председател на борда на директорите на „Ирис" АД, са хората, които подпомагат децата не само финансово, а отделят от своето време и енергия с цел развитие на Фонда.
Фонд „Математика на бъдещето" към училищното настоятелство на Математическа гимназия „Баба Тонка" - Русе е създаден по инициатива на Иван Иванов на 24 март миналата година. Първоначално целта бе да се набират средства за финансиране на ученици за математически състезания в чужбина. Първата инициатива на Фонда бе финансово подпомагане на ученици от 6 клас в състезанието по математика в Хонг Конг през 2013 г.
След успешната кампания по набиране на средства и обезпечаване на учениците, представили достойно гимназията на международно ниво, Фонд „Математика на бъдещето" разшири своя обсег. Освен в математически състезания, в програмата му заложени мероприятия по подпомагане на участници и в други области на науката и спорта. Неотдавна с помощта на Фонд „Математика на бъдещето" екип от гимназия „Баба Тонка" извоюва специална награда на международен конкурс по информатика в Москва.
През тази година бяха разработени вътрешни правила на Фонда, където е записано, че целите му са финансово обезпечаване на участия на ученици от МГ "Баба Тонка" в международни и национални състезания, олимпиади и турнири в сферата на математиката, природните и хуманитарните науки и спорта. Друга задача на инициативата е популяризиране на училището и успехите на неговите възпитаници, както и подпомагане ръководството на гимназията в привличане на нови ученици и налагане на доказани преподаватели. Фондът ще работи за създаване на условия чрез финансова подкрепа за развитието на педагогическия състав.
Цялата информация за Фонд „Математика на бъдещето" можете да намерите в интернет на адрес http://future.mg-babatonka.bg/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.