• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предлагат Георги Георгиев за нов председател на Столичния общински съвет

Предлагат Георги Георгиев за нов председател на Столичния общински съвет

/КРОСС/ В момента общинския съвет все още обсъжда кандидатурата.

Опозиционните партии са категорично против номинирания за председател на СОС. Според групата на БСП Георгиев е прекалено агресивен и невъздържан, подобно е и мнението на групата общински съветници от "Да, България!". Според Борис Бонев Георгиев също не е подходящ за поста, защото е вносител на редица лобистки и съмнителни доклади.

"Прави впечатление, че Георги Георгиев бързо се изкачи на кариерната стълбица. Той директно стана шеф на постоянната комисия по бюджет и финанси към СОС, а сега на преполовен мандат е кандидат за председател на СОС. Това е човек, който не може да води диалог, не е консенсусен". Това коментира независимият столичен общински съветник Борис Бонев.

Методи Лалов от ДБ също се изказа негативно за предложението на ГЕРБ. "Георги Георгиев е лицето на арогантността. Да, Георги Георгиев има качества и е готов да изпълни всички заръки на Бойко Борисов", допълни той.

"Ако някой умее да се самозабравя, то това е Георги Георгиев. Ако някой е гледал комисията за бюджет на СОС, той е видял поведението на Георгиев. Квалификациите и дипломите не са всичко, преди всичко стои правовата държава. Време е граждани да излезете пред общината, хиляди трябва да дойдат и е време и Георгиев и Фандъкова да си събират партакешите от общината", допълни Лалов.

Във вторник досегашният председател на СОС Елен Герджиков подаде оставка като общински съветник oт групата нa ГEРБ-CДC и като председател на съвета.

Вчера лидерът нa ГЕРБ Бойко Борисов каза в Пловдив, че той е настоял Герджиков да подаде оставка, защото "не се справя". "Милиарди са вложени в София, а когато нашите опоненти критикуват, те мълчат и не се защитават", е казал още Борисов.

Елен Герджиков подал оставка "с облекчение". Пожелавам успех на всички, които обичат града ни и работят за него, заяви вече бившият председател на СОС.

"Странно нещо е политическата отговорност - за едни е треска, за други - греда. Отдавна имам намерение да поема моята". Това написа в профила си във Фейсбук подалият оставка председател на Общинския съвет в София Елена Герджиков.

"Близките ми, а и кметът, знаят това. Но чувството за морален ангажимент към хора, с които съм работил повече от 10 години и с които освен грешки, сме направили и немалко добри за София неща, ме караше да изчакам по-нормална политическа ситуация. Така че, макар да не стана по този начин, вчера подадох оставка с чувство на облекчение", написа още Герджиков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.