• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Управляващите се захващат и със Закона за концесиите

Управляващите се захващат и със Закона за концесиите

/КРОСС/ ГЕРБ вече внесе законопроект за мажоритарна избирателна система, а вторият въпрос, с който ще се заеме е Законът за концесиите. Проект на този закон партията ще внесе съвместно с коалиционния си партньор Обединени патриоти.

„Законът за концесиите ще бъде съгласуван с Обединени патриоти. Имал съм разговори с Валери Симеонов и Волен Сидеров и ще започнем консултации, за да може в предстоящите 2-3 дни да внесем законопроекта за концесиите на първо четене и между първо и второ да се направят съответните промени, ако има такива", обяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Знаете, че в момента България е пред притеснението за това, че ще бъде наложена наказателна процедура. В тази връзка в днешния и утрешния ден ще направим допълнителни консултации с „Обединени патриоти", след което заедно ще внесем законопроекта. Надяваме се, че ще имаме подкрепата и на другите парламентарни групи, които участваха в обсъжданията в 43-тия парламент за приемането на Закона за концесиите, който беше функция на дебат с неправителствени организации, представители от бизнеса и съответните институции", допълни Цветанов.

Той говори и за предложението на БСП за замразяването на депутатските заплати, което вече бе отхвърлено от парламента.

„Това, което заявяваме от ПГ на ГЕРБ - ние не сме против блокирането или замразяването на заплатите, но това трябва да бъде направено в един допълнителен дебат, който да бъде при разглеждането на бюджет за 2018 г. и същевременно да се търси някаква формула, която да засегне абсолютно всички институции, които се възползват от начина, по който в момента се изчисляват заплатите на българските народни представители. Това, което сме правили от ПГ на ГЕРБ през цялото време, е да имаме инициативи за подкрепа, където даваме съответните суми, за да подпомогнем всяка една добра кауза, която е в интерес на българските граждани. В тази връзка от първите заплати на народните представители на ГЕРБ ще направим дарение в размер на 20 000 долара, които ще бъдат предоставени на българските граждани, живеещи в Чикаго", допълни зам.предсетадетял на ГЕРБ, като уточни, че инициативата е за закупуване на сграда, която да даде възможност за допълнително съхраняване на духовността, културата, образованието на всички българи в Чикаго.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.