• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Георги Свиленски: МВР осигури изборната победа на ГЕРБ

Георги Свиленски: МВР осигури изборната победа на ГЕРБ

/КРОСС/ "Г-н министър, в държавата, в която Вие сте министър на вътрешните работи, нощес беше подпален имот на български гражданин и общински съветник от БСП, който в продължение на седмица е принуждаван да не присъства на днешната сесия на общинския съвет или ако присъства, да не гласува по предложението на БСП за председател на общинския съвет. И понеже не се е съгласил, тази нощ му е опожарен имотът". С тези думи в парламента заместник-председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски се обърна към министъра на вътрешните работи по повод инцидента с имот на общински съветник от БСП в Борован.


Отправеният въпрос на Свиленски към министър Маринов е- какви мерки ще предприеме от днес нататък за сигурността на този и на всеки един български общински съветник, който бъде принуждаван да гласува под давление за ГЕРБ или за която и да е друга политическа сила. "През цялата кампания БСП предупреждаваше, че ГЕРБ използват цялата машина на държавата, за да осигуряват победата си и че министерството, което Вие ръководите, положи немалко усилия в тази насока. Примери много - и в Горна Оряховица, и в други места, където Вие, освен да осигурявате изборната победа на ГЕРБ, не положихте абсолютно никакви усилия да предотвратите 6 000 купени гласа в район Слатина, в кв. "Христо Ботев" за г-жа Йорданка Фандъкова и за районния кмет на Слатина от ГЕРБ. И когато обяснявате, че с 6 000 гласа не се избира кмета на София, с 3 000 гласа се избира кмета на Слатина обаче", каза още народният представител.


Свиленски припомни, че предстои не само в Борован, а и в цялата държава да се сформират общински съвети. "По същия ли начин ПП ГЕРБ ще упражнява терор върху българските общински съвети за избор на председател, който на тях им е удобен. И МВР ще продължи ли отново безучастно да гледа, да толерира и да оказва подкрепа само когато е удобно за управляващите?"- пита още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Добро утро.

09.11.2019 00:39:51

Анонимен

по същия начин хитлер печели изборите за парламент в германия през 1933 г. нищо ново под слънцето - репресиите не са измислени от наследниците му...

08.11.2019 15:16:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.