• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Караянчева директно обвини Радев, че води кампания срещу ГЕРБ

Караянчева директно обвини Радев, че води кампания срещу ГЕРБ

Уточнете се с Цветанов за твърденията му, че има манипулации на изборите, отвърна държавният глава

/КРОСС/ Представители на ГЕРБ се отзоваха на поканата на президента Румен Радев да обсъдят с него предстоящите парламентарни избори, въпреки че водачът им Бойко Борисов разкритикува консултациите, организирани от държавния глава, като опит да си „измие ръцете" за евентуално отлагане на вота след 28 март. Очаквано, след месеци на тежък конфликт между управляващите и „Дондуков" 2, срещата премина с очевидно напрежение и размяна на остроти.

За това основна роля изигра избраният от ГЕРБ председател на Народното събрание Цвета Караянчева, която водеше групата представители на партията на срещата с президента. Караянчева се оплака, че всички говорят за доверие в изборите, а в същото време в последните месеци в публичното пространство се насаждали твърдения, че вотът ще бъде купен и манипулиран от управляващите, което удряло по авторитета на институциите. „За съжаление, г-н президент, вие също участвахте в такова говорене", обърна се шефът на парламента към Радев, който я слушаше мълчаливо. След което Караянчева направо го обвини, че събира на разговори политически фигури с нулеви шансове да влязат в Народното събрание, които обаче разпространявали внушения срещу партията й. "Едва ли не обявяват предстоящите, непроведени избори за манипулирани. Това е много опасно, защото се позволява на хора, които не са участвали в избори, да правят внушения на българските граждани. Затова апелирам за по-спокойно говорене, за утвърждаване на авторитета на институциите", призова председателят на НС.

„Нищо подобно", реагира Радев на нападките. „Ние сме демократична държава. За мен е важен гласът на всеки един българин, важна е всяка една партия. Не деля партиите на системни, които присъстват от дълги години в политическия живот, и такива, които сега прохождат. И вашата партия някога е била за първи път на избори. Не можем да пренебрегнем нито една партия, нито един глас", допълни държавният глава. И посочи, че единственият начин да бъдат опровергани съмненията за предстоящи манипулации, е чрез мерките, които властите ще вземат за коректното провеждане на вота. Радев жегна управляващите, като напомни, че пред него бившият им съпартиец Цветан Цветанов е заявил, че изборни манипулации съществуват. „Не знам какво е имал точно предвид, но той явно изхожда от своя опит, така че можете с него да уточните за какво става въпрос", заяви президентът. С едва скрит гняв, представителите на ГЕРБ отвърнаха, че с Цветанов вече са политически опонент

Думата взе и Даниела Дариткова, шефът на парламентарната група на ГЕРБ. Тя обяви, че фокусът на подобни разговори, трябва да бъде върху мерки за опазване на населението. В тази връзка Дариткова съобщи, че партията й разполага със законопроект, който позволява на всичких карантинирани граждани да гласуват чрез мобилни секции. "Всякакви относително екзотични идеи за промяна на Изборния кодекс непосредствено преди датата изборите ние, като най-голяма парламентарна група, смятаме за неприемливи, защото е лоша практика кодексът да се променя непосредствено преди изборите", обяви Дариткова, като удобно забрави, че управляващите са прилагали точно тази "лоша практика" в миналото.

Радев похвали законодателната инициатива на управляващите, но напомни, че българите в чужбина са поискали пред него да се намерят решения за тяхното гласуване. "Неслучайно се предлага гласуване по пощата. Вие ги наричате екзотични идеи. Аз мога да нарека екзотична идея да се напише конституция за един ден и да се представи в българския парламент", намекна държавният глава за проваления конституционен експеримент на ГЕРБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Радев се готви за метеж на изборите.Той не е свикнал да мисли,а само да изпълнява инструкциите в слушалките.Това прави и сега .Изважда думи от един и друг и си съставя неговия план,да няма държавност,той да е държавата,за да я тласне в Евразийския съюз.

13.01.2021 07:02:04

Анонимен

До този момент САЩ бе пример за поддържание, а сега юмрукът на американският президент и на българският били едно и също и предизвиквали смутове, а гласуването по пощата, като при тях било екзотика. Мафията у нас толкова се е окопала в управлението на страната, че има нахалството, безочието и самочувствието да се поставя над президента, да го поучава и критикува, че бил против нея.

12.01.2021 23:06:30

адв.Елена Гунчева

ПКП Е ЛИЦЕТО НА ГЕРБ 12.01.2021 На Онуй не му стиска да се яви на консултациите при Президента Радев. Днес беше редът на ГЕРБ за консултации, а гербоидните изпратиха Простата Кърджалийска П. да води отбор-юнаците. Явно тя, ПКП, е лицето на ГЕРБ!!!! , Естествено, гербоидите тръгнаха отначало с рогата напред. Те не приемали екзотични предложения в Изборния кодекс. Ами разбирам ги. Тъкмо са си отработили мазната схема как да печелят изборите и някой да вземе да им се бърка. Разбира се, че няма да са съгласни и всяко нещо ще им изглежда като екзотика. То и на нас ни е екзотично председател на върховния орган държавата да е проста п., ама какво да направим….. , ПКП сравни Президента Радев с Доналд Тръмп, който ВСЕ ОЩЕ е Президент на САЩ. Интересно за официалната американска позиция /на действащото правителство/, ще бъде това изявление на простата п. От друга страна, като взема предвид всеобщите световни симпатии към Тръмп, който се бори с турболиберастите и геронтофилите, завзели властта, май не беше добре за гербоидните това сравнение. . Тръмп призова да се преустанови налагането на глобализма, защото националните държави са по-важни, нацията е важна, а не уравниловката на всички. Признавам, че аз също съм съгласна напълно с това мнение. Президентът Радев поставя България и българските национални интереси над всичко. И това разстройва простата п.!?! , То е ясно, че хлябът, ножът и сиренето е в гербоидните. Но са се самозабравили, а тяхната слабост е тяхната сила и самодоволство. Защото все пак ние, народът, сме повече и по-силни от тях. А най-голямата им победа е, че ни убедиха, че сме слаби и сме овце. Ама не сме! Затова, по-добре простата п. да замълчи! На нея маската й отива! Ако може да я държи по-плътно! ,

12.01.2021 18:32:34

Анонимен

Гузен негонен бяга. Герберите винаги са крали и манипулирали изборите от момента когато ББ и ЦЦ решиха да стават политици. И гласове купуват и работодатели притискат и държавната администрация плашат, че ще си загуби работата. Във всеки голям град Паркиране и репатриране и Паркове и градини са гласове на ГЕРБ. Къде с измама, къде с икономически зависимости герберите все някак успяват. Ако има честно подадени гласове те не са за общо благо а за защита на собствения и на семейството интерес във връзка с някоя топла служба. Останалото е надписано или купено. И за ПКП не е тайна както и за целия народ. Радев какво?. Да си затваря очите за нагласите на хората и техните съмнения за да е добър за ГЕРБ? И от какъв зор.

12.01.2021 13:08:33

Анонимен

Не просто против ГЕРБ,а с насаждане на недоверие към изборите Радев отново тласка страната в пълен хаос.Да,този хаос изгоден на него и ДС обкръжението му,но на никого другиго.Народът видя какво ли не за 30г., той е мъдър и отново ще застане на правилната страна.

12.01.2021 12:55:42

Анонимен

Железен Радев.

12.01.2021 11:40:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.