• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

ГЕРБ продължава непочтените опити за сплашване на гражданите

ГЕРБ продължава непочтените опити за сплашване на гражданите

/КРОСС/ ГЕРБ Смолян се опитва да сплаши гражданите с абсурдни заплахи за спиране на санирането, ако не гласуват на балотажа за кандидат-президентската двойка на управляващите. В своята немощ от поражението на първия тур в ход се пускат невероятни опити за манипулиране на гражданските изборни права - пример за това представлява адресираната „Покана" към живеещите в жилищните блокове „Орфей" 1, 2 и 3 в областния град. Болното въображение на „ организаторите на санирането" не е могло да роди нищо по-приемливо от абсолютно голословното твърдение, че санирането на сградите ще спре, ако правителството подаде оставка заради загубените президентски избори. Тезата за катастрофата, която ще настъпи в страната, ако ГЕРБ се оттегли от властта /според самонадеяното обещание на премиера Бойко Борисов/ се размахва като плашило в национален мащаб. В Смолян то се изражда в местна вариация, засягаща конкретните интереси на гражданите. Всеки здравомислещ жител е наясно, че подобна измислица е толкова абсурдна, че не може да не предизвика друго освен смях и подигравки за неговите автори. Щеше да бъде смешно, ако не беше толкова тъжен факт за българската „демокрация". Смолянчани обаче са достатъчно интелигентни избиратели, за да не се поддават на такъв елементарен шантаж. Те са в състояние сами да преценят кой ще бъде най-достойният президент на България, кой ще върне авторитета на президентската институция и ще я превърне в резултатно действаща структура съгласно правомощията, дадени й от Конституцията. И да не се поддават на нечистоплътен натиск върху свободата им на убеждения и избор.
Освен липсата на най-елементарен разум, разлепената листовка представлява и нарушение на Изборния кодекс, поради което адвокат Милко Гавазов, пълномощник на Инициативния комитет за издигане на ген. Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България, депозира жалба в Районната избирателна комисия в Смолян с искане да се разпореди премахването на „агитационните материали" и да се наложат санкции на виновните лица съгласно закона. Юридическата мотивация на искането е изложена в жалбата: по смисъла на чл. 184, ал. 4 на ИК въпросната агитация нарушава „добрите нрави" като рекетира и заплашва гражданите от позицията на централната власт; съгласно чл. 183, ал.3 от ИК материалите не са поставени на определените за това места и не е поискано разрешение от собствениците. Снимките документират неприемливите методи на предизборна борба, практикувани от ГЕРБ.
Друг предизборен скандал даде повод за жалба до ЦИК и за сигнал до Районна прокуратура. Фактите показаха, че секретарят на общината Момчил Николов е упражнил двоен вот - един път с хартиена бюлетина и втори път чрез машинно гласуване. Проверката установи неговия подпис в протоколите на изборната секция №2131 00016 и в данните на машината, установена в същата секция. Нарушението е още по-драстично, тъй като той е длъжностното лице, което е задължено да организира изборите и отговаря за спазването на изборните правила.
Ясно е, че страхът от провал поражда паника в редиците на управляващите и те пускат в ход всякакви допустими и недопустими средства, за да укрепят монопола си във властта, превръщайки я в еднолично авторитарно управление, служещо на лобистки интереси. В това число не се притесняват да използват и откровени лъжи. Но избирателите категорично заявиха - време е за промяна. И независимо от досегашните си партийни пристрастия припознаха най-достойния кандидат-президентски екип, на когото да дадат своето доверие - генерал Румен Радев и Илияна Йотова.
Родопчани като истински българи няма да позволят долнопробна манипулация с гражданската им съвест. И на втория тур ще направят правилния избор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Време е да излязат тези с велосипедите, красивите мутри и протестърите. Не може десни да загубят избори. Къде дават така. О СТАВ КА.

08.11.2016 20:53:49

Анонимен

Тези кухи ГЕРБАДЖЙСКИ лейки,не се ли осъзнаха че,колкото повече лъжат и заблуждават електората с лъжи и измами губи повече и от собствения си електорат. Време е господа управляващи да преглътните истината,ние Вече се ориентирахме доста време ни лъгахте и продължавате с наглостта си. Късно е вече Санирането ще продължи.

08.11.2016 17:44:18

Анонимен

Който се е прежалил първия път, не виждам защо ще се отказва, а тия, които не гласуваха за първите двама, дори да не отидат до урните, не виждам как това ще промени ситуацията от първия тур. Така че са излишни помиите които изсипвате в момента върху първите двама....

08.11.2016 10:50:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.