• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Валери Симеонов: Около час обсъждахме блокадите на Коалиционния съвет

Валери Симеонов: Около час обсъждахме блокадите на Коалиционния съвет

/КРОСС/ Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък. Това заяви в ефира на „Здравей, България" лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение", добави той.

Симеонов не съобщи кой е предложил премахването на палатките. Обсъждахме обаче ситуацията около час. „Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата. Ако бяхме оставили така нещата, то можеше да се стигне до малка градска гражданска война", каза още лидерът на НФСБ.

Като хулигански действия определи Симеонов полетелите яйца и домати по сградата на НФСБ. „Става въпрос за нарушение на обществения ред и за хулиганство. Това е сигнал за ескалацията на агресивността на тази ограничена група хора, която се ръководи от неясни субекти или разнородни такива. Поведението и не може да бъде предвидено и не може да продължава", каза още той.

Симеонов обяви, че му се е наложило вчера да влезе в ролята на „вестоносец на лоши за протеста новини". „В такива случаи агресията се насочва срещу вестоносеца, но аз оповестих решенията на Коалиционния съвет, взети след 4 часа разговори", обясни той.

Лидерът на НСФБ коментира и изказването на вицепремиера Томислав Дончев в ефира на „Здравей, България" от вчера за евентуалната оставка на правителството през септември. „Такъв вариант не е обсъждан преди, нито в телефонни разговори. Това е било негова позиция", категоричен беше Симеонов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Румен Радев, президент на РБългария:

7-ми август, Румен Радев, президент на РБ: Надявам се, че правителството няма да се компрометира докрай и да се превърнем изцяло в полицейска държава. В последните дни то предприе репресивни мерки срещу протестиращите граждани. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда. Противопоставянето и на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки. Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена. Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта.

08.08.2020 00:08:22

Проф.Евгений Дайнов

Граждани замеряха офиса на Валерката с яйца, а после Валерката мобилизира народната милиция да си го върне на гражданите. При мутрите всичко е лично. Мутри вън! Валерката – да плува с релса на врата!

07.08.2020 18:38:29

ВАСИЛ БОЖКОВ:

След като докараха страната ни до трета национална катастрофа, #хунтата отчаяно се опитва да задържи властта с насилие. Над граждани. Над журналисти. Над собствените си служители. Това демокрация ли е, или диктатура? Страхът им от служебно правителство е всъщност страх от честни и демократични избори, защото знаят, че при такива нямат шанс. Не позволявайте репресиите да ви уплашат. Краят на #хунтата е близо. Възмездието е неизбежно. #БъдетеСмели

07.08.2020 16:15:46

ОТРОВНОТО ТРИО

Диктатурата трябва да спре. Няма да търпим повече! Довечера ВСИЧКИ пред Министерски съвет в 20 ч. Носете храна, вода и всичко необходимо за изграждане на барикада. Заедно сме силни и само заедно ще успеем!

07.08.2020 15:43:12

Георги Дренчев и сие

ХУНТАТА ВЪЗСТАНОВИ КОРУПЦИОННИЯ РЕД В СТРАНАТА. #МУТРИ ВЪН В пленената държава, в която всеки сам се грижи за сигурността си посредством частни инициативи, каква е ролята на полицията, освен да охранява статуквото от народния гняв, с парите на поробените по места гласоподаватели и откраднати от върхушката бизнеси? Борисов и компания върнаха България в 90-те години, възстановявайки естествения хабитат на мутрите, каквито те са до един. #ОСТАВКА #МУТРИ #ВЪН #оставка #помияри довечера всички по площадите #хунтата не издържа и се показа в истинската си светлина, ден след като на партийната сбирка на герб биха журналисти, днес арестуваха мирно протестиращи хора. #мутри #вън Позволяват си тези гаври с хората, защото протестираме твърде мирно. Я да ступаме няколко полицая, я да запалим няколко микробуса, тогава друга песен ще запеят. А и повече внимание ще ни обърнат световните медии. БЪДЕТЕ СМЕЛИ! ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР! Смърт на фашизма! ГРАБВАЙТЕ ТЕЛАТА!

07.08.2020 15:22:30

Анонимен

Подкрепилите ГЕРБ на последните избори са 1,1 млн души. Те не протестират,а имат права. Имат търпението да изчакат всичко,което десетина човека имат да кажат.

07.08.2020 09:40:49

питащ

Защо толкова малко време...нали кръстовище по кръстовище...палатка по палатка...човек по човек...провокатор, нямащ нищо общо с ГЕРБ и партньори, по провокатор,също нямащ нищо общо с ГЕРБ и партньори..като че ли е необходимо доста повече време....или са известни и само отчет за дейността им....

07.08.2020 09:24:57

Анонимен

Интересно ми е защо този, очевидно, далече неинтелигентен човечец с избиратели в рамките на статистическа та грешка говори от името на власт, като че ли, излъчена от цялото общество. То и победителите в изборите, прости ми Господи, ГЕРБ, са представители на около 10-12 % от общия брой избиратели. Къш. Форми на протест ще се намерят всякакви. Как ли ще ви хареса една национална стачка?

07.08.2020 09:16:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.