• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития на 25 септември

Предстоящи събития на 25 септември

/КРОСС/***
Свищов.
От 14.30 ч. в двора на къщата музей „Алеко Константинов" държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемония по награждаване на младежи, постигнали златно и сребърно ниво в рамките на Международната награда на херцога на Единбург - България.
***
Добрич
От 20.30 часа на площад „Свобода" президентът Румен Радев ще приеме почетния строй и ще отправи приветствие към жителите и гостите на града в рамките на тържествата по случай Деня на Добрич и отбелязването на 80-ата годишнина от подписването на Крайовската спогодба и възвръщането на Южна Добруджа към България.
***
София.
От 9.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
***
Видин.
От 18.00 ч. в крепостта Баба Вида ще се проведе тържествена церемония по връчването на дипломите на първия випуск на филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев" в града, на която ще присъства председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
***
София.
От 10.00 ч. в сградата на КНСБ на площад "Македония" 1, конгресен център "Глобус", зала "Европа", етаж 2, ще се проведе форум на тема „Визията на КНСБ относно данъчната система на Република България"
***
София.
От 10.00 ч. в деловодството на парламента журналистът Владимир Христовски ще внесе петиция с искане да бъде върнат достъпа на репортерите до депутатите в новата сграда на Народното събрание.
***
София.
От 11.00 ч. в залата на Направление „Архитектура и градоустройство" на ул. „Сердика" 5 кметът Йорданка Фандъкова и главният архитект на Общината Здравко Здравков ще представят предложения за промени в Закона за устройство на територията.
***
София.
От 11.00 ч. на ъгъла на бул. „Ф. Аврамов" и ул. „Бъднина" (в района на 144 ОУ) представител на „Пътна полиция" ще оповести подробности за започваща специализирана операция.
***
Видин.
От 9.30 ч. в зала на ОбС - Видин Постоянната комисия по общинска собственост, общински дружества и предприятия, приватизация и следприватизационен контрол ще проведе заседание.
***
Видин
От 9.30 ч. в зала на ОбС Постоянната комисия по финанси и бюджет ще проведе заседание.
***
Видин.
От 9.30 ч. в зала на ОбС - Видин Постоянната комисия по европейски фондове, проекти и международно сътрудничество ще проведе заседание.
***
Видин.
От 14.00 ч. пред сградата на филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев" в града областният управител Момчил Станков и кметът д-р Цветан Ценков ще присъстват на откриването на академичната учебна година.
***
Видин.
От 17.00 ч. от пл. „Бдинци" ще тръгне тържествено шествие до крепостта Баба Вида по повод откриването на академичната учебна година във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев" в града.
***
Добрич.
От 9.00 ч във Военно гробище музей Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан в съслужение с добрички духовници ще отслужат панихида за загиналите за свободата на Добруджа.
***
Добрич.
От 10.30 часа празничната програма за Деня на града ще започне с тържественото заседание на Общинския съвет, което започва в 10,30 ч., ще участват Български камерен оркестър - Добрич с диригент Иван Янакиев, Хор „Добруджански звуци" с гл. диригент Елвира Пастърмаджиева, Детски хор „Маестро Захари Медникаров" и Дамска хорова формация „Мистика" с диригент
Росица Дурмушлийска, Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов и Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.
***
Добрич.
От 17.00 часа с Военен ритуал на Паметника в Градски парк „Свети Георги" ще бъде открита обновената паметната плоча с имената на войниците и офицерите - добруджанци, загинали във Втората световна война.
***
Добрич.
От 18.00 ч. „Лебед" в Градския парк „Свети Георги" Гвардейският представителен духов оркестър ще изнесе празничен концерт.
***
Добрич.
От 20.30 ч. на сцената на площад „Свобода" ще се проведе тържествена заря -проверка в памет на загиналите герои за свободата на Добруджа.
***
Ловеч.
От 11.30 - 12.00 часа в консултативния кабинет на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви ще бъдат оповестени резултатите от проекта „Младежка лаборатория за активност".
***
Хасково.
От 15.30 ч. в Туристическия информационен център - Хасково ще се проведе
виртуална разходка под мотото „Опознай родния край"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.