• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Кметът на Москва нареди на възрастните хора да останат у дома

Кметът на Москва нареди на възрастните хора да останат у дома

Собянин препоръча на работодателите да позволят работата от дома

/КРОСС/ Кметът на Москва Сергей Собянин в петък нареди на възрастните хора да останат у дома и препоръча на работодателите да позволят работа в дома, след като в руската столица рязко се увеличиха случаите на новозаразени с коронавирус, предаде БГНЕС.
Собянин каза, че московчаните на възраст над 65 години трябва да останат вкъщи от понеделник и да пазаруват рядко, докато разходките навън остават неограничени, съобщиха руски медии. В началото на карантината заради вируса Собянин предприе строги мерки, включително отменяне на безплатните карти за пътуване на възрастните.

"За съжаление наблюдаваме значително увеличение на броя на потвърдените случаи в Москва през последните дни", каза Собянин в официалния си блог. Новите случаи на коронавирус в Москва в четвъртък достигнаха най-високото си ниво от 23 юни - 1050. Собянин заяви, че е имало "сериозно" увеличение на приема в болница. В петък той предупреди, че едновременното хващане на обичайна настинка и вирусът с наближаването на зимата е особено опасно за възрастните хора и тези с хронични заболявания.

"Така че от 28 септември ви молим да останете вкъщи", каза той. Собянин заяви, че хората в рисковите групи трябва да работят от вкъщи или да си вземат почивка, ако е възможно. Той също така се обърна към ръководителите на компании: "Моля ви и препоръчвам да преместите колкото се може повече от вашия персонал в домашна работа."

Предупреждавайки, че вирусът все още не е победен, кметът призова жителите на Москва да носят маски за лице и ръкавици в обществения транспорт и в магазините, правило, което вече е въведено, но масово не е спазвано.

"Всички ние наистина не искаме да се връщаме към суровите ограничения на пролетта", каза Собянин. "Надявам се да успеем да избегнем това."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.