• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Мисията на БСП е промяната на България

Мисията на БСП е промяната на България

/КРОСС/ Отк­ровено приз­нание нап­рави бив­шата депутатка от ГЕРБ Джема Гроз­данова, която „прис­тана" на репуб­ликан­ците на Цветан Цветанов. Тя заяви, че е напус­нала пар­тията майка, защото: „нямахме силата да ратифицираме споразумението с Канада, т.н. СЕТА, и Истан­бул­с­ката кон­вен­ция, не се присъединихме към пакта за миг­рация" - край на цитата.

Напом­няме на заб­равилите, че най-мощният глас срещу тези вредни за Бъл­гария политики бе на БСП, която от самото начало отказа без­п­рин­ципна колаборация и влас­тови облаги от ГЕРБ. Позицията на социалис­тите бе под­к­репена от широк кръг политически пар­тии и организации - леви, десни, пат­риотични, от син­дикати и биз­нес, от Бъл­гар­с­ката правос­лавна цър­ква и Мюф­тийс­т­вото.

Това са само три от казусите, по които БСП беше категорична опозиция и реален корек­тив на вред­ните за страната решения в пос­лед­ните четири години. БСП бе и най-яркият защит­ник на пар­ламен­таризма, като се противопос­тави на дик­тата на мнозин­с­т­вото и грубото поведение на пред­седателя на НС Димитър Глав­чев, който беше отс­т­ранен заради това. Социалис­тите предиз­викаха дебати и вотове на недоверие за коруп­цията, екологията и здравеопаз­ването. Сис­темно и пос­ледователно раз­к­риваха теж­ките провали и прес­тъп­ленията на властта и ней­ното зад­кулисие.

Можем само да съжаляваме, че Национал­ният съвет на БСП не под­к­репи инициативата на Кор­нелия Нинова за национална под­писка за оставка на Кабинета „Борисов 3" през юни. Ако под­пис­ката бе стар­тирала, до началото на протес­тите през лятото щяха да бъдат съб­рани стотици хиляди под­писи, а БСП щеше бъде естес­т­веният аван­гард на недовол­с­т­вото на бъл­гарите, излезли на улиците в Бъл­гария и по света.

Днес социалис­тите са най-яркият и иск­рен защит­ник на бъл­гар­с­ката Кон­с­титуция, която Борисов се опита да превърне в раз­менна монета за печелене на време.

БСП не беше крес­лива опозиция, както ни внушават пос­луш­ните и присъд­ружни на властта медии. Това е пар­тията с ясна визия за промяна на пороч­ния модел на управ­ление и пред­лагаща реални реформи в здрав­ната, образовател­ната и социални сис­тема на Бъл­гария. Няма друга пар­тия с подобна прог­рама, тър­сеща национален диалог и дебат за бъдещото управ­ление.

През пос­лед­ните години БСП премина през тежки изпитания, а най-прясното бе прекият избор за пред­седател. Макар, че се проведе за първи път в 130-годишната история на пар­тията, той мобилизира пар­тий­ните членове и доказа жиз­неността на социалис­тичес­ката идея и силата на пряката демок­рация. След прекия избор на Кор­нелия Нинова за пред­седател на БСП идва времето, в което на своя юбилеен Пет­десети кон­г­рес социалис­тите трябва да покажат един­с­тво и кон­солидация, да изработят ясни политики и да изберат в пар­тий­ните органи под­гот­вени и идейни хора, носители на социалис­тичес­ката нрав­с­т­веност.

Защото мисията на БСП днес е Промяната за Бъл­гария - преодоляване на мафиотско-мутренското управ­ление и въз­раж­дане на социал­ната дър­жава!

Източник: Земя, Проф. Свет­лана Шарен­кова

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мисията на БСП е винаги втори.

27.09.2020 09:44:22

Анонимен

Какви руски идеали те тресат, бе?! Или и ти си като Джема - джендър?

26.09.2020 20:04:08

Анонимен

Стига с тия руски идеали и мераци.

26.09.2020 08:32:38

Анонимен

Пременил се Илия пак в тия. Старото БСП,което си го знаем колко си може ,то ли ще промени нещо.Напъна се да си промени партията, но не би. И това даже не направи.

25.09.2020 17:03:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.