• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Георги Свиленски: Вече и министрите на Борисов се възмущават от управлението му

Георги Свиленски: Вече и министрите на Борисов се възмущават от управлението му

/КРОСС/ 204-те алтернативни предложения на БСП за Бюджет 2021 бяха основна тема по време на участието по БНР на заместник-председателя на ПГ на „БСП за България" Георги Свиленски.

Той припомни, че левицата изработи свой вариант за бюджет догодина с дълготраен ефект за разлика от управляващите.

„БСП предложи последователен бюджет, решаващ проблеми дългосрочно, а не до изборите, какъвто е на ГЕРБ. За съжаление управляващите приеха бюджет на разхищението на принципа - след нас и потоп", каза Свиленски.

За разликите между очакванията на хората и действията на управляващата коалиция говори социалистът, напомняйки и за предложенията на левицата, касаещи овладяването на демографския срив: „България не получи бюджета, който очакват българските граждани. БСП за трета поредна година предложи алтернатива на управлението - ние изготвихме бюджет в помощ на малкия и среден бизнес, бюджет в помощ на децата, на семействата, на възрастните хора, преизчисляване на пенсиите, помощи на първокласниците, безплатни учебници на всички ученици, помощ за раждане по 6500 лв. Само БСП предлага решения срещу демографската криза".

Свиленски посочи и разминаванията в говоренето и действията на властта: „Управляващите казват, че искат да чуят предложенията на опозицията, но глас в пустиня - не приеха нито едно наше предложение. По този начин няма как да има доверие в парламента и правителството. Хубавото е, че в предложенията на ГЕРБ има тенденция да са взаимствани от наши предложения, но опорочени. Когато не работиш последователно, а само плагиатстваш се случва това", разобличи коалицията Георги Свиленски.

 

Социалистът увери, че в БСП се съобразяват с всички мерки, които здравните власти са наложили, но подчерта, че в обществото се задават въпроси: „Не бяха ли закъснели мерките. Докато в Европа ги разхлабват, в България тепърва се затягат".

„Не мога да споделя оптимизма на управляващите, че след 21 декември ще се случи някакво чудо. ГЕРБ разглеждат този вирус като есенен вятър, който трябва да мине до 21 декември през България и след това всичко ще тръгне по мед и масло. Ако продължат да действат така, ще катастрофират много бързо", предупреди Георги Свиленски.

„Много е лесно да стоиш от високо, да се возиш в джипа и да казваш как някой ти дава индекси за стабилност. Всеки един български гражданин много добре усеща тази „стабилност" в собствения си джоб и собствения си дом, във всеки един ден, когато му се наложи да отиде на лекар или да си купи лекарства. Нека по този индекс оценяваме животът на българските граждани. Важно е какво българите изпитват на гърба си.", представи реалната ситуация в обществото Георги Свиленски.

На въпрос за скандалните разкрития от министърът на екологията и водите за кражбите, корупцията и умишлените действия и бездействия на министри в управлението на Борисов, Свиленски отговори така:


„Министър Димитров разкри същността на това управление от престоя му само за 8-9 месеца в правителството. А представяте ли си какво се е случвало в останалите 10 години на това управление, както и какво се случва в останалите министерства?", попита социалистът, като уточни, че Димитров говори за кражби, престъпления, кражба на настояще и кражба на бъдеще, но само в един сектор.

Вече и самите министри на Борисов се възмущават от това, което се случва в управлението му. Всичко това, което БСП разкрива на българските граждани от 4 години, в петък министър Димитров го обобщи. След такива признания в нормална европейска държава правителството трябваше да си отиде.", завърши коментара си Георги Свиленски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.