• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Отнеха домакинството на Беларус на Световното по хокей на лед

Отнеха домакинството на Беларус на Световното по хокей на лед

/КРОСС/ Отнеха на Беларус ролята на съвместен домакин на Световното първенство по хокей на лед. Това заявиха от Международната федерация по хокей на лед (ИИХФ).

Бившата съветска република трябваше да приеме съвместно с Латвия шампионата през май и юни, но Международната федерация сподели, че решението първенството бъде изместено от Минск е било „неизбежно...поради проблеми с безопасността и сигурността, които са извън контрола на ИИХФ".

Беларус е разтърсвана от протести срещу държавния лидер Александър Лукашенко и 26-годишното му управление, след като на последните избори през август той спечели и остана на президентския пост. Политическият му опонент Светлана Тихановская, която замести съпруга си, намиращ се в затвора, на изборите, определи решението на федерацията като „победа". Чешкият външен министър Томаш Петричек, яростен критик на това Беларус да приеме Световното, написа в Туитър: „Демокрация 1, Лукашенко 0".

През уикенда стана ясно, че големият чешки автомобилен производител Шкода няма да спонсорира първенството по хокей на лед, ако то остане в Беларус, след 28-годишно партньорство. Президентът на Международната федерация Рене Фазел, който посети наскоро Лукашенко, бе готов да направи всичко по силите си, за да успее да организира шампионата в бившата съветска република, но това няма да се осъществи заради политическите безредици и коронавируса. Латвия по-рано открито заяви, че не иска да приема Световното заедно с Беларус.

Световното през 2021 трябва да се проведе между 21 май-6 юни. Миналогодишното първенство в Швейцария бе отложено заради пандемията, докато за последно с короната триумфира Финландия, побеждавайки във финала Канада на шампионата в Словакия през 2019.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кой ще казва кой да управлява една страна Световните масони световното правителство или самата дьржава На лице е не демокрация а световна конспирация Да сложим нашата кукла и да разграбим националните богаства на колонията Така е в Бьлгария Румьния Чехия Полша Украйна и така нататьк Пак Масоните пуснаха и това био орьжие Да се изтребе населението до едва 2-3 милиарда Всички други в гроба После ще дойде етапа на масово кастриране и зомбиране На андроиди полу човеци роботи и така тоза ни чака няма човек няма проблем

22.01.2021 17:30:15

Анонимен

Всичко го обърнаха на политика. Не ми пука за Лукашенко. Сигурно не е ангел. Пука ми обаче, че хора и организации, които наричаме свои партньори са лицемерни, лъжливи и открито проявяват двойни стандарти. Това не е поведение на достойни и честни хора и аз не бих искал те да са ми партньори. Не бих искал да имам нищо общо с подобни.

19.01.2021 13:42:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.