• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Прокуратурата поиска постоянен арест за пиян шофьор, блъснал мотоциклетист

Прокуратурата поиска постоянен арест за пиян шофьор, блъснал мотоциклетист

/КРОСС/ Софийска районна прокуратура поиска от съда да задържи за постоянно в ареста шофьор, причинил пътен инцидент в пияно състояние с мотоциклетист в столицата. Това съобщиха от обвинението.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на средна телесна повреда, вследствие на пътнотранспортно произшествие в пияно състояние.

Инцидентът е станал на 5 март тази година. Около 16,20 ч. обвиняемият шофирал леката си кола. В района на кръстовище при извършване на маневра "завой наляво" нарушил правилата за движение по пътищата, като не пропуснал насрещнодвижещия се в права посока по път с предимство мотоциклетист. Така той го блъснал и му причинил средна телесна повреда - счупена дланна кост на ръката.

Мъжът управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 2,21 промила, установено чрез дрегер.

В хода на разследването са установени данни, че водачът на лекия автомобил е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба именно за управление на МПС след употреба на алкохол.

Престъплението е наказуемо с „лишаване от свобода" от една до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Предстои днес в Софийски районен съд да бъде разгледано внесеното от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.