• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

До дни страната ни ще влезе в оранжевата зона на коронавируса

До дни страната ни ще влезе в оранжевата зона на коронавируса

/КРОСС/ До дни страната ни ще влезе в оранжевата зона по разпространение на коронавируса заради нарастването на случаите. Това обяви заместник-министъра на здравеопазването д-р Димитър Петров. По думите му предстои затягане на мерките, но то ще бъде по-скоро в засилването на контрола.

В Министерството на здравеопазването има приет план, който ясно разграничава кога се предприемат определени мерки. В момента България е в зелената зона, до дни ще влезе в оранжевата - максимум до понеделник, посочи д-р Димитър Петров. Той уточни, че това означава, че ще има известно затягане на мерките, по-скоро ще се засили контролът. По-драстично затягане ще има, когато влезем в червената зона, добави зам.-министърът.

В момента се вземат мерки по-скоро за затягане на противоепидемичния контрол и то в закрити помещения, където се намират много хора. Това са основно дискотеките в курортите, там впечатленията са, че не се спазват никакви мерки, посочи д-р Димитър Петров. Той добави, че в страната има освен това има много голямо движение, включително транзитно. Главно от гастарбайтерите, които се връщат и спират по няколко пъти, докато стигнат до границите. Има и струпване по границите, така че втората насока за проверките е по тези трасета, местата за отдих, бензиностанции и заведения за бързо хранене, посочи д-р Петров. Ако продължи ръста на заразените с коронавирус, ще има затягане. При червената зона най-вероятно ще има доста драстични ограничения по отношение на заведенията на закрито, заяви той.

Не може в едно заведение да се води, че имат 200 места, а вътре да има 2000 души. Заведения на открито, където има струпване на хора, също вероятно ще бъдат ограничавани. Това са основните места на зараза. Плажовете не са такъв проблем, това е на открито, има вятър. Нещата стават в контактите извън плажовете, отбеляза д-р Димитър Петров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

доставка на свинско месо https://www.supermag.bg/food_products/mesni-produkti/svinsko-meso

04.08.2021 13:18:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.