• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Станислав Балабанов: Дайте шанс на проектокабинета

Станислав Балабанов: Дайте шанс на проектокабинета

/КРОСС/ Огромна част от предложените министри са част от екипа на ИТН от доста време. Повечето са част от експертните групи на ИТН. Предложеният за премиер Пламен Николов е част от екипа след проведения референдум през от 2016 г. и неговата поява беше публична. Това заяви в "Денят започва" Станислав Балабанов, депутат от ПГ на "Има такъв народ". Най-важното е тези хора да свършат работа. Дайте шанс на тези хора. Избирателят ни поставя в интересна ситуация в 46-ото НС и неговата основна мечта е тези хора да свършат работа, защото сме изправени пред много сериозни проблеми, свързани с кризата от коронавируса и ред политически решения, които трябва да се вземат, каза Балабанов.

Фрагментиран е този парламент, с 65 народни представители е доста трудно, но ние преценихме и поехме пълната отговорност, тъй като избирателят ни отреди да бъдем първа политическа сила.

Ако дадете шанс на това правителство, ще видите каква ще и бъде политиката ни по отношение със справянето с коронавируса. Ще търсим най-балансирания вариант, за да се справим с четвърта вълна, каза Балабанов, но не коментира как предвиждат да се справят с кризата.

На въпрос за номинацията на министъра на образованието Велислава Петрова, която беше предложена за министър на здравеопазването в първия вариант на кабинета, Балабанов заяви, че тя е изключителен професионалист. Номинацията е интересен подход от наша страна - млада, амбициозна, завършила Кеймбридж - колко по-прекрасно от това.

По повод информациите за плагиатство от страна на номинирания за вътрешен министър Петър Илиев, Балабанов повтори думите на Тошко Йорданов, че това не е истина и ако някой е засегнат, да излезе с името си и да го заяви публично. За Илиев Балабанов каза, че е достатъчно образован, изключителен юрист, изключителен професионалист. Той беше част от най-голямата ни юридическа битка през 2016 година, коментира депутатът от ИТН.

В първия вариант на кабинета Илиев беше предложен за министър на правосъдието, а сега е номиниран за министър на вътрешните работи. Това решение Балабанов обоснова така:

"След като предложихме първия вариант на кабинет, видяхте какво беше общественото мнение. За разлика от други, ние чуваме какво ни казват хората. В крайна сметка МВР е сериозен орган и трябва да бъде воден от сериозен професионалист, който държи на думата си".

По отношение на консултациите с другите партии за бъдещия кабинет, Балабанов каза, че винаги от ИТН са отворени за разговори. Той отбеляза обаче, че човекът, който най-много е желаел тези разговори, както и да разбере имената на предложените министри - Христо Иванов вчера отсъстваше от консултациите. По думите му общата позиция на Христо Иванов се е променила, но от ИТН не знаят защо.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.