• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

50 хил. проверки за кражба на ток проведе ЧЕЗ Разпределение през първото полугодие на 2021 г.

50 хил. проверки за кражба на ток проведе ЧЕЗ Разпределение през първото полугодие на 2021 г.

Най-много случаи на незаконна консумация на електроенергия са установени в областите Враца и Монтана

/КРОСС/ За първото полугодие на 2021 г. екипите на отдела за борба с кражбите на ток на ЧЕЗ Разпределение са извършили близо 50 000 проверки както по сигнали, така и в зони с повишен разход на електроенергия. Акции срещу незаконни присъединявания към електроразпределителната мрежа и манипулация на електромери вече се провеждат и във вечерните часове, и през почивните дни.

Рекордьори в незаконната консумация на електроенергия са областите Монтана и Враца, като най-много кражби са установени в районите на Лом, Бяла Слатина и Козлодуй. При констатиране на нерегламентирано потребление дружеството има право да дотаксува електроенергия за три месеца назад, въпреки че често кражбите са продължавали по-дълго време. Така за първата половина на годината откраднатата и дотаксувана електроенергия възлиза на 13 635 MWh, приблизително равна на цялото потребление за месец юни на гр. Враца и околните села.

Сред последните по-мащабни престъпления е установената през юли дръзка кражба на ток в село Любовище, общ. Сандански. Незаконно присъединение към електроразпределителната мрежа е използвано за захранване на инсталация за отглеждане на марихуана. Екип на ЧЕЗ Разпределение е установил интервенция върху балансовия електромер, чрез който се отчита консумацията на електроенергия на целия район. След като работата на средството за контрол е възстановена в обичайния си режим, са открити и сериозни загуби на електроенергия, проследени до посочения обект. Нагла кражба на ток е установена през изминалата седмица и в казиното в Драгоман. Присъединяването му към трафопост, различен от трафопоста, към който е законно-присъединено, не остана скрито от екипа на ЧЕЗ.

Все по-голямата изобретателност на нарушителите и техническите средства, които използват, не възпрепятстват установяването на манипулациите. Няма механизми за кражба на ток, които да не могат да бъдат разкрити чрез все по-бързо развиващите се технологии и оборудването, с които дружеството работи. Освен на частни обекти, ЧЕЗ Разпределение извършва регулярни проверки със специална апаратура на балансовите електромери, които служат за проследяване на консумацията на цели райони и откриване на загубите на електроенергия. Отделът за борба с кражбите на електроенергия продължава проверките за незаконна консумация на ток, включително вечерно време и през почивните дни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.