• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Туристи се оплакват от недостиг на шезлонги и чадъри

Туристи се оплакват от недостиг на шезлонги и чадъри

/КРОСС/ Плажовете по Южното Черноморие са препълнени. В разгара на сезона се наблюдава и нова тенденция - ако туристите досега се оплакваха от липса на свободни зони, сега те са готови да платят дори повече, за да си гарантират място на плажа.

В разгара на сезона на плажа в "Крайморие" след 8.00 ч. сутринта всички чадъри и шезлонги са заети. Цената на плажните принадлежности е по 5 лева, а свободни места трудно се намират дори и през делнични дни. За да си запазят място на плажа, някои от туристите прибягват и до хитрини - поставят хавлии на шезлонгите още от ранни зори.

"Хора, дошли до тук, да ги връщаме заради такъв тип резервета от морална гледна точка не е правилно, и тук се стараем и не допускаме такива практики. Успяваме с касиерите и с помощта на спасителите да обясним на хората, че това не е редно", коментира концесионерът на плажа Николай Димитров.

"Просто като дойдат хората сутринта, ги предупреждаваме, че не е нормално да дойдат сутринта и да си запазят, и после да дойдат към 9.00 ч. През това време има други хора, които идват и искат да си платят и да си легнат на шезлонги", допълни спасителят Димитър Калинов.

Някои от летовниците дори стигат до конфликти, за да запазят чадър и шезлонг.

"Трябва всеки да си запазва мястото, когато дойде. Може би трябва да има някаква тарифа - първа, втора, трета линия с различна цена евентуално и оттам вече няма да има такива проблеми", сподели Ваня Динчева.

На Северния плаж в Бургас заради пандемията обявиха нулеви цени, заради което обаче чадърите и шезлонгите не достигат. Именно затова туристите тук настояват те отново да бъдат платени.

"Трябва да бъдат платени според мен. В 8.30 ч. вече нямаше празни чадъри и шезлонги. Преди малко взех шезлонг празен, след като си тръгнаха от плажа", разказа Радостина Доганова.

"Във връзка с ковида чадърите и шезлонгите са на по-голямо разстояние, което предполага и техният брой да бъде по-малък", заяви концесионерът на плажа Симеон Цветков.

Според стопани на плажове проблем има и в свободните зони, където често се струпват много хора.

"Ние нямам де факто никакви правомощия, ние не сме никакъв административен орган, който да прилага каквито и да било мерки", каза концесионерът на плаж "Крайморие".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.