• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кирил Петков: Докато ИТН се занимават с личностни нападки, аз гледам какво е най-важно за държавата

Кирил Петков: Докато ИТН се занимават с личностни нападки, аз гледам какво е най-важно за държавата

/КРОСС/ Докато ИТН се занимават с личностни нападки, аз гледам какво е най-важно за държавата и Министерството на икономиката. Това каза на брифинг служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Той допълни, че въобще не го интересува какво казва заместник-председателят на „Има такъв народ" Тошко Йорданов. Стана ясно, че екипът на Кирил Петков ще проведе среща с проектонаследника на поста Десислава Димитрова. На нея ще бъдат представени вижданията на досегашния министър за успешно развитие на ведомството.

„Фондът на фондовете не е към Министерство на икономиката, а към финансовото министерство. Министерство на финансите в момента предложи цялостна реконструкция на Фонда на фондовете, защото не са доволни от работата до този момент. Ако от ИТН имат възможност да попитат министъра на финансите, ще разберат колко много стъпки са направени, предложени и просто трябва да станат реалност. Тази критика не е вярна", коментира Кирил Петков по отношение на друго обвинение, отправено от ИТН.

Той подчерта, че е отказал да продължи работата си в редовно правителство, защото за него е важна екипността, а „един министър пролет не прави".

"Политика се прави с хора и това е отборна игра", заяви икономическият министър.

Внесохме няколко доклада в Министерски съвет. Първият е за изваждане на компанията "Монтажи" и да се качи директно към Министерството на икономиката. По този начин ще предотвратим ситуации, като тези в 400 язовира, които тази компания строеше без търгове и обществени поръчки. Накрая бяхме останали с 10 язовира, които бяха празни. Това каза по време на брифинг в Министерски съвет служебният икономически министър Кирил Петков.

Такава стъпка е направена за дружествата "Еко антрацит" и "Еко инженеринг". Те ще бъдат преместени към МОСВ. По този начин ще се гарантира прозрачността", допълни още Петков.

"Третото нещо са самите язовири. Както видяхме, когато се ремонтират на два пъти и пет пъти пазарните цени, накрая отиват към Държавно предприятие за управление и стопанисване на язовири. То също е към министерство на икономиката, незнайно защо, след като повечето от тези язовири същност са напоителни, някои са свързани с риболова. Пак несвойствена дейност. За да избегнем това, правим реструктуриране и в тази посока. Това предприятие планираме да отиде към Министерство на земеделието. Знаем, че е в последният момент, но задаваме посока към следващия кабинет ", заяви министърът.

Според него по тези проекти е имало позитивна нагласа за тяхното осъществяване. Петков е на мнение, че ако бъдат приети, Министерството на икономиката най-накрая ще се превърне в модерно.

"Това не е въпрос на мен, като министър, а на стратегическа посока как България да се развива. Да, това би ограничило много непрозрачното използване на средства, защото в момента министърът на икономиката даже няма досег до неща, които се случват във фирмата "Монтажи". Тя е под Държавната консолидационна компания, която си има независим борд", коментира Кирил Петков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.