• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

САЩ изпробваха успешно хиперзвуково оръжие

САЩ изпробваха успешно хиперзвуково оръжие

/КРОСС/ Съединените щати изпробваха успешно хиперзвуково оръжие, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Агенцията отбелязва, че това се е случило за първи път от 2013 г., в момент, когато САЩ и техните глобални съперници ускоряват темповете, с които разработват хиперзвукови оръжия. Летящи със скорост, поне пет пъти по-голяма от тази на звука (т. е. с около 6200 километра в час), тези оръжия от следващо поколение не оставят на противника време за реакция и го лишават от традиционните механизми за нанасяне на поражение.

През юли Русия обяви, че е извършила успешен опит с хиперзвукова крилата ракета "Циркон". Руският президент Владимир Путин похвали оръжието като ракетни системи от ново поколение, които нямат аналог в света.

Вчера агенцията за оръжейни разработки към Пентагона съобщи, че е изпробвала успешно миналата седмица хиперзвукова ракета, произведена от "Рейтиън". Тя е била изстреляна от самолет броени секунди преди нейният свръхзвуков турбореактивен двигател, разработен от друга американска компания - "Нортроп Груман", да запали.

Министерството на отбраната на САЩ определи хиперзвуковите оръжия и технологиите за противодействане на тях за най-важните технически приоритети за сигурността на нашата страна, каза Уес Кремър, президентът на подразделението на "Рейтиън" за ракети и отбранителни технологии. Той добави, че Съединените щати и техните съюзници трябва да са в състояние да възпират употребата на хиперзвукови оръжия и да ги неутрализират.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.