• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Хаос в болницата в Поморие

Хаос в болницата в Поморие

/КРОСС/ Хаос в болницата в Поморие. Зрители на bTV сигнализират, че се стига до бой на опашка за номерче за преглед при личните лекари. Само рано сутрин се раздават номерата за преглед в болницата независимо дали лекарите са на работа сутрин или следобед.

Пациенти разказаха, че таксата се плаща предварително за услуга, която още не е получена. Има възможност за връщане на парите, но според хората това не е правилно. Според лекарите в болницата това е единственият начин да създаде ред сред пациентите.

Това е само в Поморие. Трябва да станеш сутринта в 6:30, да чакаш отвън, в 7:30 ч. започва да работи регистратурата, за да си вземеш номерче, час. И ако докторът ти е следобед, значи, че сутринта трябва да чакаш, а тук е митинг, да си вземеш за следобед час... И който не може да върви, как да дойде сутринта, да си отидеш и пак да дойдеш, споделя пациентка.

Идвам за трети път. Два пъти чаках - от 7.30 и в 7:40 ми казаха, че номерата за д-р Димитров са свършили. Как може за 10 минути да свършат 20 номера? Или някой взема по 10 или от предния ден са... Има хора от 5:30 чакат, споделя Юлиана Бонева - пациент.

Ама те могат и от 4 часа да дойдат да чакат, регистратурата отваря в 7:30 и талоните за лекарите се раздават с часовете за посещение. Така сме решили да е организацията, защото много начини сме отработили, засега този е най-безболезненият, заяви д-р Таня Петкова - управител, АПМП "Здраве 2000".

Според личния лекар д-р Милена Енева хаосът е създаден от самите пациенти.

От 1. до 20. номер е струпването тук, между тях идват и нови номера, идват и хора без номера. Кой го създава хаоса, ако не пациентите? Ние ли? ... По телефона не става, защото всички искат по телефона, никой не идва тук. Хората от селата като дойдат, се сърдят, че поморийци са запазили вече номерата. Кажете по какъв начин, ще го направим, каза д-р Милена Енева - личен лекар.

Управителят на болницата заяви, че ще се обърне към общинския съвет, за да спре тази практика, но поясни, че е с ограничени правомощия.

От сдружението на общопрактикуващите лекари в Бургас казаха, че е добра практика, за да не се струпват пациенти, но е нужна оптимизация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.