• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

LG ще придобие cybellum - израелския доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност

LG ще придобие cybellum - израелския доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност

Сделката ще помогне на LG да разработи по-сигурен авто софтуер, ще подобри бизнеса с компоненти на превозните средства и ще позволи на Cybellum да разшири решенията за сигурност за глобални клиенти

/КРОСС/ Бордът на директорите на LG Electronics (LG) одобри придобиването на Cybellum - водещ доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност.

Сделката позволява на LG да поеме приблизително 64% дял от технологичната компания на стойност 140 милиона щатски долара. Това е стратегически ход, който ще подобри възможностите на LG в областта на киберсигурността и ще ускори усилията ѝ да стане партньор за иновации на Future Mobility.

Останалите акции ще бъдат придобити в близкото бъдеще, когато окончателната оценка и общата сума на инвестицията ще бъдат потвърдени. В допълнение към тази първоначална инвестиция, LG се ангажира с просто споразумение за бъдещ капитал (SAFE) да инвестира допълнителни 20 милиона щатски долара в Cybellum след приключване на търговския процес през четвъртото тримесечие.

Основана през 2016 г. в Тел Авив, Cybellum е водеща компания за киберсигурност на превозни средства с близо 50 служители. В момента компанията си сътрудничи с ключови участници в индустрията, като успешно доставя своите продукти на производители и доставчици на превозни средства по целия свят. Освен в Израел, Cybellum работи в Япония, Германия и Северна Америка. Cybellum ще остане независим субект и марка, като продължава да расте и да подкрепя своите клиенти и партньори със същото ниво на ангажираност и стандарти, с които клиентите на Cybellum са свикнали.

С нарастващия брой и вид заплахи за киберсигурността и прехода на глобалната автомобилна индустрия към ерата на свързаните автомобили, където сигурната свързаност е от съществено значение, необходимостта от по-добра киберсигурност на превозни средства, която отговаря на международните стандарти, е по-голяма от всякога. Киберсигурността на превозните средства ще става все по-важна с течение на времето, тъй като автомобилите еволюират в органично свързани системи със сложни взаимовръзки между различните им компоненти. Cybellum ще даде възможност на LG предварително да осигури двигател за устойчив растеж в бързо развиващата се индустрия за автомобилна киберсигурност и да осигури повече стойност в ключови области като проектиране, разработване и експлоатация на части чрез оптимизиране на сигурността на софтуера.

Едно от най-модерните решения на Cybellum за защита на превозни средства от заплахи за тяхната киберсигурност е платформата Cyber Digital Twins. Cyber Digital Twins създава детайлна репрезентация на софтуерните компоненти на автомобила без достъп до изходния код и автоматично излага всички рискове, които потенциално биха могли да бъдат използвани. Платформата разчита на информация за заплахи в реално време за проверка на уязвимости и предоставя пълна оценка, както и препоръчителни решения.

Като първо придобиване на LG в Израел и в областта на киберсигурността, инвестицията подчертава значението на тази нарастваща категория и е ключова част от стратегията на LG за укрепване на бизнес портфолиото им чрез стратегически придобивания, съюзи и партньорства, със силен акцент върху бизнеса с компоненти за превозни средства. През август 2018 г. LG придоби австрийската ZKW Group, водещ играч на пазара за автомобилно осветление. През юли LG основа съвместно предприятие с Magna International, третият по големина доставчик на автомобили в света, за да създаде LG Magna e-Powertrain, повишавайки конкурентоспособността и бъдещия потенциал за растеж на двамата партньори.

„Развълнувани сме за това партньорство с LG и за голямата възвръщаемост, която успяхме да осигурим на нашите заинтересовани страни", сподели Слава Бронфман, главен изпълнителен директор на Cybellum. „Cybellum разработи най-изчерпателното предложение за управление на сигурността на продуктите в индустрията и обединяването на усилията с LG ще ни позволи да ускорим допъл-нително реализирането на нашата визия.
Очакваме да нараснем значително в близко бъдеще."

„Не е тайна, че софтуерът играе значителна роля в автомобилната индустрия и с това идва и необходимостта от ефективни решения за киберсигурност", каза д-р Ким Джин-Йонг, президент на LG Electronics Vehicle component Solutions Compa-ny. „Тази последна сделка допълнително ще укрепи солидната основа на LG в киберсигурността, което ще ни позволи да бъдем още по-подготвени за ерата на свързаните автомобили."

Основана през 2013 г., LG Electronics Vehicle component Solutions Company регистрира продажби от 5,18 милиарда щатски долара през 2020 г., което е увеличение от 6,1% спрямо 2019 г. Чрез инвестицията си в киберсигурността на превозните средства LG се ангажира да увеличи конкурентоспособността на своите информационно-развлекателни системи, силови агрегати на електрически превозни средства и възможности за осветление на автомобили - трите стълба на индустрията за автомобилни компоненти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.