• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития за 16 октомври 2021 г.

Предстоящи събития за 16 октомври 2021 г.

/КРОСС/ От 10.00 до 17.00 часа днес Музеят на авиацията в Крумово ще работи с вход свободен по случай Празника на авиацията и ВВС на България. Ще бъде достъпна фотодокументалната изложба "70 години полкова и базова структура във Военновъздушните сили на България", съобщиха от музея. Любителите на авиацията ще могат да гледат филма "Чудото", посветен на легендарния командир на 3/6 орляк майор Чудомир Топлодолски - един от летците герои, защитавали небето над България по време на бомбардировките от Втората световна война.

*****
"Сдружение на жените мотористи ЕМпауърд България" ще проведе национална кампания "Заедно срещу рака на гърдата", съобщиха от сдружението. Кампанията ще се състои от 10.00 до 16.00 часа на Гребна база - Пловдив и включва мобилна линейка /безплатни профилактични прегледи с мамографски апарат и консултации с лекар/, почетно мотошествие в града и благотворителен базар с цел събиране на средства за закупуване на мобилен мамограф/ехограф. Тазгодишното издание "Срещу рака на гърдата" се реализира под мотото "Заедно за осведоменост и съпричастност".

*****
Българският шампион по бокс Кубрат Пулев ще гостува на клуб "Полемика" към Студентския съвет на Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/. Той ще се срещне в 11.00 часа със студенти и ще отговаря на въпросите им, като по време на дискусията ще разкаже за личните си и професионални успехи, както и за бъдещите си планове.

*****
Държавният куклен театър (ДКТ) във Видин представя постановката "Космически пакости", съобщават от ДКТ. Спектакълът ще се играе на сцената на кукления театър във Видин от 11.00 часа при спазване на всички мерки за дезинфекция и допустим капацитет в театъра от 30 процента.

*****
Акция по събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета под мотото "Капачки за бъдеще" е организирана в Хасково. Отпадните продукти ще се предават до откритата сцена на площад "Свобода", а средствата от рециклирането им са предназначени за закупуването на линейки и медицинска апаратура.

*****
Книгата "Четири имена за една личност" на Недко Георгиев ще бъде представена от 18.00 часа в Дома на културата в Кърджали. Творбата е посветена на почетния гражданин на Кърджали проф. Хикмет Мехмедов, който се очаква да присъства на представянето. Проявата е част от събитията, посветени на Деня на Кърджали - 21 октомври.

*****
Изнесени имунизационни пунктове ще работят днес и утре в Ямбол. Мобилният кабинет ще е разположен пред магазин "Технополис" от 10.00 до 16.00 часа. Всеки който се ваксинира, ще получи ваучер на стойност 20 лева, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

*****
Времето ще остане облачно и дъждовно, валежите ще продължат, на много места в източните райони със значителни количества, но постепенно ще отслабват, съобщиха от НИМХ. В Югозападна България след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, най-късно - в източните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.