• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Атанасова: Готови сме да получим първия мандат, ще предложим състав на правителство

Атанасова: Готови сме да получим първия мандат, ще предложим състав на правителство

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по Бтв Десислава Атанасова, каза че от ГЕРБ-СДС ще предложат състав на правителство в първия мандат. „Ще предложим контактни групи на колегите по различните секторни политики, защото ако не се състави правителство с първия мандат, след това ще е много трудно.“

„На България ѝ е нужно редовно правителство, трябва да се носи отговорност“, допълни тя.

Тя коментира и темата за коалиционно управление.

„Аз мога да бъда определена за крило на Христо Иванов в ГЕРБ, защото лично аз съм го избирала в правителството. Ние сме партии от едно и също европейско политическо семейство. Ние сме управлявали с Реформаторския блок и правителството се справяше добре в онзи момент. Програмите ни се припокриват в повече от 90% с малки изключения. С Демократична България ни свързват евроатлантически ценности. Ние бяхме заедно по решенията за оръжие за Украйна, за атомното гориво за Козлодуй и др. По много теми имаме сходство“, обясни Атанасова.

Във връзка със скандала с кодовете на машините за гласуване, Десислава Атанасова заяви: „Има технически спецификации. Аз бях много изненадана от дебата, при който между бивши партньори се чуха обвинения и неприлични обвинения. Сега трябва да се произнесат експертите. Вярвам, че истерията,която предизвика въпроса как българите да избират, е много съмнителна и смущаваща“.

„Най-сериозните грешки бяха, когато за първи път се въведе преференцията и комисиите допускаха грешки. Аз повече вярвам на документите. Най-добре е когато те са на хартия. Искам да вярвам на свободния избор на хората“, призна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

По думите ѝ има много теми за злоупотреби, които трябва да се коментират и даде пример: „Далаверите в газа, „Джемкорп“, решението на КС за парите, които се разходват от АПИ“.

„Понеже идвам от временната комисия за „Джемкорп“, има изключително тревожни новини. Оказва се, че на 23-ти март 2022 г. бе сключен меморандума, а един месец преди това вече тече кореспонденция за доставка на газ. „Джемкорп“ прави оферта на „Булгаргаз“. Това са официални документи, предоставени на комисията от министъра на енергетиката. Това е преди започването на войната и поставяне на темата за спиране на газа по тръбопровода. Много е странно, че „Булгаргаз“ пише на „Джемкорп“ и иска от тях оферта. Министърът на енергетиката се подписва без да е оторизиран за това. Имало е цял план за енергетиката на България, касаещ БЕХ и "Мини Марица-изток" ЕАД. Говори се за ядрени реактори, за „Топлофикация-София“, без да имат право да го правят. Арбитражът важи още 2 години, т.е. и да се откажем подлежим на санкции“, разкри Атанасова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.