• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Столтенберг се страхува от победата на Русия в Украйна: НАТО не може да позволи на Путин да победи

Столтенберг се страхува от победата на Русия в Украйна: НАТО не може да позволи на Путин да победи

/КРОСС/ Не можем да позволим Путин да победи. Това ще покаже на авторитарните лидери по света, че могат да постигнат целите си чрез военна сила и да направят света по-опасно място за всички нас. Така че е в интерес на нашата сигурност да подкрепим Украйна, това заяви вчера генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на пресконференция на първия ден от срещата в Букурещ на външните министри на държавите членки на организацията.

Генералният секретар на НАТО Столтенберг обяви, че алиансът няма да позволи Русия и Путин да спечелят.

Ще бъде ужасна зима за Украйна, така че работим за увеличаване на нашата подкрепа. Съюзниците от НАТО доставиха генератори и резервни части, за да помогнат на Украйна да възстанови разрушената си енергийна инфраструктура. Щетите от ракетните удари по Украйна са колосални, НАТО възнамерява да мобилизира допълнителна помощ за Украйна. Ако Русия победи, светът ще трябва да плати висока цена.

Сега светът плаща висока цена, докато САЩ и НАТО инвестират в продължаване на войната. А Русия я спира, и да! със сигурност ще победи.

Намираме се в разгара на война и следователно не можем да направим нищо, което би могло да подкопае единството на партньорите от алианса в тяхната готовност да предоставят на Украйна военна, хуманитарна и финансова подкрепа", подчерта генералният секретар на НАТО.

Столтенберг също призова за доставка на допълнителни системи за противовъздушна отбрана на Киев, съобщава RND. Той призова да се гарантира, че украинците ще имат достатъчно боеприпаси и резервни части за нови оръжия. Столтенберг очаква страните членки на алианса да заявят желанието си за по-голям принос. Украйна също се нуждае от помощ за възстановяване на повредената инфраструктура, по-специално на електрическите и газовите мрежи, добави главата на НАТО.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако не беше отпора на Русия сега Крим щеше да е база на НАТО, а Украйна негов член. Най-неволния агент на САЩ и НАТО се оказа покойният Горбачов, който повярва на лицемерите от Запада, че НАТО няма да се разширява, заради отстъпката за обединяване на Германия.

02.12.2022 23:39:47

Анонимен

Късия социопат в Кремъл ще се окаже най добрия агент на Запада и Щатите, иска се голям майсторлък да разшириш НАТО,да обединиш Запада и да доведеш руската икономика и износ на ресурси до пълна разруха…. А и да накараш сумата идиоти да ти вярват, че си велик.

02.12.2022 22:24:29

Анонимен

Глухи и слепи ли сте и най-вече явни непоправими глупаци, че не е разбрано категоричното изявление преди още да започне СВО на Русия в Украйна, че НАТО няма да се намесва директно с военни формирования в конфликта. От тук нататък си правете изводите за изхода от него и резултатите.

02.12.2022 20:23:34

Иван Андреев

Кой ще победи е ясно като бял ден, както това, че всички народи са губещи, заради късогледство политици.

02.12.2022 17:14:01

до СМЕХУРКО

Драги ми СМЕХУРКО, замисляме се над твоите мисли, които си споделил с назе като АНОНИМЕН: Анонимен Голям напън на родните ватници, а нещата са толкова прости, двата народа са генетично различни, докато украинците са славяни най близки до българете, освен туй, те са изкопали Черното море! Смех гоуем!

02.12.2022 15:16:36

Анонимен

Бай Столти, замислял ли се е, че Китай няма да позволи НАТО да победи Русия? И ко праим тогава? То не че сега Третата Световна не е на ход, ама скоро може да влезе и в горещата фаза, как мислите?

02.12.2022 15:12:34

Анонимен

Смешникът Столтенберг, не можел да позволи Русия да победи НАТО-то. И Русия НЕ МОЖЕ ДА ПОЗВОЛИ, някави си натовци да си разиграват коня на границите й. Анадънму?

02.12.2022 15:08:18

Анонимен

С тези „задълбочени” антропологични анализи на път е да се потвърди тезата на т.н. македонци, че българите не са славяни, а татари. Ще излезе, че сме далечна рода с руснаците.

01.12.2022 18:36:27

Анонимен

В допълнение при славянските езици има много общи думи, докато в руския са различни, на славянски е брашно/борошно на руски мука, държава/держава на руски государство, на долу на руски вниз, великден на руски пасха, вечеря на руски ужин, все едно/все одно на руски все равно, забрана/заборона на руски запрещение, изпит на руски екзамен, килим на руски ковер, добре на руски хорошо....т.н.

01.12.2022 17:22:32

Анонимен

Голям напън на родните ватници, а нещата са толкова прости, двата народа са генетично различни, докато украинците са славяни най близки до поляците и словенците, то руснаците са смесица от скандинавци и монголци. В Русия има възтановки по черепа на Иван грозни и резултата е класически азиатец с дръпнати очи. Да не говорим за легендите за Александър невски, който е бил най обикновен монголски васал... От езика им си личи, че и ментално са различни, на украински болница е лекарна, там където лекуват, а на руски е болница....

01.12.2022 17:15:35

Анонимен

Долният анонимко много притеснително не посочва откога е наименованието Украйна. Киевска Рус да.

01.12.2022 14:16:29

Анонимен

Киевска Рус е създадена 900г преди Русия, която се е казвала Московия. Русия е създадена от немеца Петър първи през 1721г. и доразвита от германката Екатерина наречена по късно велика. Русия си присвоява историята и земите на украинците, цялата руска история е една голяма лъжа затова и до днес всичките им архиви са секретни.

01.12.2022 14:03:10

Анонимен

Украйна е изкуствено създадена република, за да бъде включена в рамките на Съветския съюз.

01.12.2022 13:08:35

Анонимен

А замислял ли си се, педал смотан, за какво се бият момчетата от Донбас. Ако укронацистите не бяха избивали осем години беззащитните цивилни, сега нямаше да ядат дървото. А укрите, иначе, се бият за пари. Щатите им плащат за да се бият колкото си може по-дълго и докато им плащат, укрите ще се бият, макар че никой не вярвя на официалната пропаганда и във възможността за победа на Украйна. Колкото по-дълго се бият, толкова повече територия ще загубят. Наред за референдуми са Одеса и Николаев. Стой, та гледай.

01.12.2022 13:05:46

Анонимен

Ха, ха! Украинците имали собствена земя. Исторически сегашна Украйна една част е била полска и другата руска. Аман от слабаци по история.

01.12.2022 13:00:54

Анонимен

Много залюхан народ в този форум, украинците се биели с Русия заради чужди интереси, това само болен зомбиран мозък може да го роди. Зомби украинците бяха вереломно нападнати в четири през ноща от три страни, от орди тюфлеци незнаещи къде се намират и какво правят, а украинците се бият за собствената си земя, домове и близки.

01.12.2022 11:45:29

Анонимен

Не предполагах, че украинците са толкова глупави да се бият с Русия заради чужди интереси. Ако не бяха подклаждани отвън сегашните области с руснаци щяха да са част от Украйна като автономни области с правно издържани политически и икономически отношения.

01.12.2022 10:57:24

Анонимен

ДОЛО НАТО!

01.12.2022 04:44:15

Анонимен

Жалък роден русороб, само цинизми са ви в кухите зомбирани тикви.

30.11.2022 21:41:39

Анонимен

Я го духай бе, идиот. Като ти харесва ходи в Украйна и се бий заедно с укрите. На моите хора помощ не им трябва, и сами прекрасно се оправят. Слава на Русия.

30.11.2022 17:49:00

Анонимен

Зомби фили и фоби има само в промитите ви ватнишки кратуни, колкото до лендлийза без него драги е нямало да има гориво за новите самолети, 95% от авиационното гориво идва от САЩ, без американските камиони-40хил. е нямало на какво да се качат катюшите и с какво да се тегли артилерията, без американската храна войниците са щели да стоят гладни, без американските стругове и стомана Т34 е щял да бъде без оръдие, за самолети и двигатели да не говорим. Без този помощ Хитлер е щял да си пие кафето във Владивосток. За войнат днес, без помоща от запада Украйна нямаше да я има вече, но тя помоща е за това да бъде смазан един вероломен агресор какъвто е путинова Русия. Установения световен ред е за това, да не може всеки по силен да си прави каквото си иска, капиш глупако?

30.11.2022 17:38:42

Анонимен

Няколко забелеки към шизофревичния русофоб. Лендлиза си беше чисто делово начинание и започна значително по-късно от заявеното тук. По време на ВСВ западните съюзници помагаха на Русия да се бори с фашизма. Сега помагат на укро-фашистите да се борят с Русия. Колкото повече помагат - толкова по-малко ще остане от Украйна. А може и нищо да не остане. А в НАТО си умират от страх, някой техен идиот от Полша или Прибалтика да не ги вкара в пряк конфликт с руснаците. Колко тъп трябва да си за да вярваш, че Украйна има какъвто и да било шанс да се отърве относително безболезнено, а шизофреника - русофоб дори е убеден в победата на укрите. Идиот.

30.11.2022 16:30:21

Анонимен

Навремето Хитлер нападна СССР и за пет месеца стигна до Москва, тогава САЩ и Великобритания задействаха лендлийза и с тази помощ Сталин обърна войната, същото се случва и днес, Русия нападна Украйна, като си мислеше за три дни да я превземе, но украинците се оказаха корав народ и не позволиха това да се случи, както и преди САЩ и Великобритания се решиха и почнаха да помагат на Украйна, която бавно и методично обръща хода на войната. Извода е, свободния свят винаги се противопоставял на фашизма във всичките му форми, а рашизма днес е най уродливата му форма и жалко, че толкова родни русороби не осъзнават това

30.11.2022 15:52:20

Анонимен

Тази декларация на генералния секретар на НАТО ясно определя, че в Украйна срещу Русия воюва НАТО с украински войници, негови съветници и наемници.

30.11.2022 15:01:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.