Отново уникални ястия на „Пъстра трапеза"
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
03 Август 2011 05:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Баница с точени кори, пирдопски тутманик и запечен боб "бамбал". Това са само малка част от уникалните ястия които „Пъстра трапеза" ще открие в Пирдоп, съобщават организаторите

Пирдоп /КРОСС/ На 6-ти август град Пирдоп, посреща Кулинарен фестивал „Пъстра трапеза". Срещата е в местността „Еленско", край руините на Еленската базилика. Празникът ще беше открит от Антоанета Илиева, кмет на град Пирдоп. Шеф Пеньо Иванов организатор на фестивала и Павлин Петров председател на Асоциацията за Развитие на Изкуствата и Занаятите 7 - А.Р.И.З. - 7, също ще поднесат приветствия. Празника на града традиционно събира хиляди хора от региона. Много хора ще се включат в кулинарната изложба на регионални кулинарни произведения. Ще видим отново много и уникални регионални ястия, които се състезават в стандартните 6 категории на кулинарната изложба на фестивала. Автентична рецепта, Вкус, Визия, Най-оригинална рецепта, Десерт и Етно визия на щанд са номинациите които с нетърпение ще очакваме да видим, кой ще бъде победителят. По традиция очакваме и кулинарни демонстрации на млади готвачи. Този път те ще бъдат възпитаници на Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов".

Изненадата ще бъде поднесена от кмета на града. Това ще е демонстрационно готвене на професионалната кухня на фестивала.

На сцената отново ще можете да видите и да се насладите на песните на Радостина Йовкова, както и на Поли Паскова. Духов оркестър от Етрополе ще свири за доброто настроение на гостите от сутрин до мрак. Много танцови ансамбли и групи от региона ще представят изпълнение на ритуали и танци свързани с бита и храната. Най-малките отново ще нарисуват „Рецептите на баба" в пленера за детска рисунка на кулинарна тема.