Вторият Фестивал на мисловните спортове ще се проведе в Златни пясъци
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
30 Август 2011 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS

Златни пясъци /КРОСС/ На истинско раздвижване на мозъците ще можете да станете свидетели от 1 до 4 септември по време на Вторият Фестивал на мисловните спортове в Гранд хотел „Интернационал” в Златни пясъци.

Както и в първото издание на събитието, проведено през април в София, в програмата са включени състезания по покер, шахмат, бридж и табла.

В програмата на фестивала централно място заема Тексас холд’ем покер турнир с гарантиран награден фонд от 50 000 лева, който ще тече и през четирите фестивални дни.

Бридж състезанието е заложено в първия ден на фестивала - 1 септември, когато ще има индивидуален турнир с вход 25 лв. и по двойки с вход 55 лв.

Съревнованието по табла е също в петък, като входът е 100 лв., а наградният фонд – 6400 лв. Записвания са възможни в Хотел и Казино Интернационал от 16.08.2011, но желаещите да пробват уменията си могат да се запишат и в самия ден.

Шахматната част, която се очертава като една от най-оспорваните, ще се проведе на 2 септември. Международният Гросмайстор Юлиян Радулски (шампион на България за 2011 г.) ще даде сеанс на 20 дъски в рамките на фестивала и всеки, който умело борави с фигурите, е добре дошъл да се пробва срещу него, абсолютно безплатно.

Важно е да споменем, че събирането на тези спортове е български вариант на световната инициатива за направление по мисловни спортове в олимпийските игри. Шах-мат или чек-рейз, а може би бек-гейм или едно-безкоз, ако някой от тези термини ви говори нещо, то в никакъв случай не трябва да пропускате Вторият Фестивал на мисловните спортове.