Красимир Каракачанов-Даниела Симидчиева е двойката на ВМРО за "Дондуков" 2
Секция: ПОЛИТИКА
11 Септември 2011 14:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS

София /КРОСС/ Най-умната жена в целия свят - Даниела Симидчиева, влиза в надпреварата за
„Дондуков” 2. Днес от ВМРО официално издигнаха кандидатурата й кандидат на заместник на  Красимир Каракачанов.

Освен ръководството на българския клон на най-масовата международна организация на хора с висок коефициент на интелигентност, Симиджиева работи към Българската стопанска камара, гласи официалната информация на кандидата. В сайта на МЕНСА е посочено, че тя вече е замразила правата си като председател до края на президентската кампания.

Предложението беше неочаквано за мен и след сериозен размисъл и разговори с всички хора, на чието мнение държа, приех, защото, струва ми се, има какво да кажа на сънародниците ни. Имам сили и желание да работя за една по-добра държава, в която да живеят децата и внуците ми", заяви Даниела Симиджиева в интервю за базирания в САЩ сайт Eurochicago.com.

При представянето на кандидатурите днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че двойката влиза в изборите не просто, за да запише участие. Сред главните им  приоритети той изтъкна справянето с демографската криза, битката с монополите и увеличаването на числеността на армията са сред приоритетите им.  Бъдещият президент трябва да има повече правомощия, дори да поиска и вот на недоверие на кабинета. Следващият президент трябва да бъде говорител на обществото, а не да търси "бавачка" в Брюксел, Москва или Вашингтон, подчерта Каракачанов.

/ГС/