Ламбо е вицето на Калфин
Секция: ПОЛИТИКА
12 Септември 2011 14:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ламбо е вицето на Калфин

София /КРОСС/ С кворум от 102-ма, само един против и 101 „за” на заседание на БСП бе одобрена кандидатурата на Стефан Данаилов за вицепрезидент на Ивайло Калфин за предстоящите избори на 23 октомври. Против гласува Георги Близнашки, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Стефан Данаилов е политик, Стефан Данаилов е патриот. Стефан Данаилов е държавник. Само мога да мечтая за такава кандидатура, коментира кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин. Аз се радвам, че с него заедно ние ще поведем битка за това България да върви по-добре, заяви Ивайло Калфин. Сигурен съм, че с него ще променим това, което се случва в страната и ще покажем, че България може да бъде много по-успешна. Ще се радвам да започнем кампанията със Стефан в най-скоро време, добави още Калфин. С всички вас се надявам да направим една успешна кампания за България, каза кандидат-президентът на БСП.

Самият Данаилов не бе в залата, но Станишев прочете писмо, написано от него на 9 септември, в което той посочва, че е бил дълбоко огорчен от отношението на кандидатите на ГЕРБ, по време на пресконференцията на 4 септември, когато бяха представени кандидатурите на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

„Самоувереното отношение (на ГЕРБ), че българите няма какво да избират ме амбицира. Постоянно сме свидетели на конфронтация и натиск на хора, които имат различно мнение”, пише Данаилов.

„Стефан Данаилов винаги е имал ясна позиция, но никога не е гледал на другите като на врагове. Винаги е имал благородството да прощава, на онези които единия ден са му се възхищавали, а на другия са го оплювали”, коментира червеният лидер Сергей Станишев. „Стефан Данаилов е един от символите на БСП.  Неговата кандидатура ще даде двойна вяра и двойна сила на нашата кампания”, заяви още лидерът на БСП.

Според него, вицепрезидентът трябва да бъде допълнение към качествата на Ивайло Калфин, да е фигура, която ще даде нужната вяра в успеха на кампанията на социалистите. „Предлагаме ви най-доброто, което можем да излъчим”, обърна се към съмишлениците на левицата Сергей Станишев.