Депутатите отхвърлиха предложението за дебати по промени в Изборния кодекс
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2011 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите отхвърлиха предложението за дебати по промени в Изборния кодекс

София /КРОСС/ Мнозинството в парламента отхвърли предложението на Коалиция за България в дневния ред да бъдат включени дебати по три законопроекта за промени в Изборния кодекс. Законопроектите са внeсeни от депутати от левицата и от ДПС и целта им е да се отстранят дефектите и липсата на прозрачност в дейността на изборната администрация.
Мая Манолова от БСП сравни дейността на Централната избирателна комисия с тайно общество.
„Централната избирателна комисия действа като едно тайно избрано общество, чиито протоколи от заседания и начина на вземане на решения са най-строго пазената тайна в държавата. Очевидно че в една голяма част от случаите те действат под въздействие на своите партийни централи", заяви Манолова.
При процедурата по прегласуване депутатът от левицата Михаил Михов обясни, че прозрачността на изборите е изключително важна за тяхната честност, предаде БНР. Той допълни, че неслучайно управляващото мнозинство е заложило пречки пред гражданския избор.
„Искате ли честни избори или решенията на Централната избирателна комисия ще се вземат във вашия кабинет, г-жо Фидосова, еднолично. Неслучайно от Европа изпращат такава голяма мисия - 8 експерти и 14 наблюдатели. Преди да се произнесе залата министър Цветанов каза - няма да има промени в закон", каза Михов. .
Народните представители отхвърлиха повторното включване на точката в дневния ред.

/ДК/