КЗК отмени решение на община Пловдив
Секция: ИКОНОМИКА
14 Септември 2011 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КЗК отмени решение на община Пловдив

София /КРОСС/ Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на Община Пловдив, с което е обявено класирането на участниците и е определен изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изготвяне на ПУП – ПУР Смесена многофункционална зона Юг с устройствени зони, Район „Южен”, гр. Пловдив”. Жалбата е от страна на „Паулина” ООД, класирано на второ място в процедурата.

Производството установи, че определеният за изпълнител на поръчката участник „Артексперт” ООД не отговаря на минималните изисквания на възложителя, посочени в документацията. Дружеството е представило декларация от инженер-проектант, от която не става ясно дали отговорното лице има опит в изпълнението на обекти, които да обхващат големи градски части над три квартала.

В резултат на констатираното нарушение КЗК връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап проверка на съответствието на документите от плик № 1 „Документи за подбор” с изискванията на възложителя, при спазване на мотивите в решението.