Цвета Маркова проведе среща с Н. Пр. Чан Ван Тхин
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2011 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цвета Маркова проведе среща с Н. Пр. Чан Ван Тхин

София /КРОСС/ Председателят на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) госпожа Цвета Маркова проведе работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в Република България Н. Пр. господин Чан Ван Тхин. Поводът за срещата беше предстоящото посещение на делегация на Виетнам в Република България в периода 27-29 септември 2011 г. във връзка с провеждането на експертни разговори за сключване на двустранно споразумение за защита и обмен на класифицирана информация между правителствата на двете държави.

Негово превъзходителство господин Ван Тхин изрази надежда, че експертните разговори ще приключат успешно, както и своето задоволство от положителното развитие на двустранните отношения между двете държави в областта на класифицираната информация.

От своя страна госпожа Маркова подчерта важната роля на подобен род споразумения, тъй като те установяват правната рамка за сътрудничество в различни области на обществения живот, които налагат обмен на такава информация. Тя също така потвърди готовността на ДКСИ във връзка с организацията на посещението на виетнамската делегация. Срещата се проведе в сградата на ДКСИ и протече в работна атмосфера.