По три начина проверяваме дали фигурираме в избирателните списъци на ГРАО
Секция: ПОЛИТИКА
14 Септември 2011 17:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По три начина проверяваме дали фигурираме в избирателните списъци на ГРАО

София /КРОСС/ Главна Дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) осигурява достъп до избирателните списъци за избор на президент и вицепрезидент и за избор на общински съветници и кметове за всички български граждани. Те могат да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване.

- През интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/

Сайтът е активен от 13 ч. на 12 септември 2011 г. и отново предоставя възможности на гражданите и общинските администрации да правят справки в избирателните списъци, да подават „Искане за гласуване по настоящ адрес” по електронен път и да регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място” и „Удостоверения за гласуване в определено населено място”. Последните три услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

- Чрез мобилен телефон

Изпраща се SMS на номер 14726 (по-лесно се запомня като 1GRAO. Буквите GRAO съответстват на цифрите 4726 от телефонната клавиатура). Номерът 14726 е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща два SMS-а с номера и адреса на избирателната секция за изборите за президент и за изборите за местна власт за въведения ЕГН.

- Чрез стационарен телефон

Избира се 0800 1 4726 (0800 1 GRAO). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.