Председателят на БТПП откри BIO&ECO EXPO 2011
Секция: ИКОНОМИКА
14 Септември 2011 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Председателят на БТПП откри BIO&ECO EXPO 2011

София /КРОСС/ Председателят на Българската търговско промишлена палата (БТПП)  Цветан Симеонов откри изложението BIO&ECO EXPO 2011. Сред официалните лица бяха Н. Пр. Г-жа Джудит Ланг, Посланик на Унгария, Н.Пр. г-жа Шиила Камерър, извънреден и пълномощен посланик на ЮАР , търговски представители от посолствата на Китай и Гърция.

Директорът на Българската агенция за безопасност на храните д-р Йордан Войнов приветства участниците и гостите от името на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, който за втори път е патрон на изложението.

Българска търговско-промишлена палата като организатор на изложението е съпричастна към темата, която става все по-модерна, а заедно с българските тази година участват и изложители от чужбина. Продуктите са произведени от различни кътчета на света и са с изключително широк спектър  от храни и козметика, до предпазни средства и безопасни опаковки, като имат произход от Африка до Сибир. – каза Цветан Симеонов.

В изложбата участват 62 фирми производители и търговци на биологично сертифицирани, екологично чисти и натурални продукти , но на практика те са двойно повече  представящи растителни и животински суровини, храни и напитки, билки и подправки и хранителни добавки; био и натурална козметика; еко облекла, мебели, сувенири, 3D пъзели, соларни конструктори и др.; “зелени” офис консумативи; биоферми; еко технологии.

В съпътстващата програма има предвидени семинари и презентации с актуална тематика. Самостоятелни представяния ще направят МАДАРА козметикс и БИОСВЯТ. Г-н Андре Луис Сарайва, изпълнителен директор на PRAC, която е едната от двете най-големи работодателски организации на Бразилия, ще представи специалната програма за споделена отговорност към околната среда на Бразилия. С информационен щанд участва Министерството на земеделието и храните за представяне на Програмата за развитие на селските райони.