Италианската полиция арестува група от 16 души, свързани с мафиотския клан "Казалези"
Секция: СВЯТ
14 Септември 2011 18:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италианската полиция арестува група от 16 души, свързани с мафиотския клан "Казалези"

Рим, Италия /КРОСС/ Група от 16 души, свързани с клон на мафиотската група "Казалези" бяха арестувани тази сутрин при спецакция на полицията в италианските провинции Перуджа, Анкона, Флоренция, Падуа, Пезаро и Казерта.

Според местните медии, карабинери и членове на спецчаст за борба с организираната престъпност на финансовата полиция, която всъщност е ръководила операцията са конфискували имущество на престъпната организация на стойност над 100 милиона евро.

Арестуваните са заподозрени в кражби, пране на пари, фиктивен фалит и издаване и използване на фактури за несъществуващи финансови операции.

Според разследващите, престъпната групировка е свързана и с мафиотския клан "Казалези", със седалище в Перуджа, която действа в Умбрия, Тоскана и Марке. Лидерите на групата, които произхождат от района на Неапол, внасят огромни финансови средства в местните икономически кръгове чрез регистриране на фирми без реална дейност или със седалище в чужбина. Средствата са предназначени за извършване на търговски дейности в хотелиерския и ресторантьорския сектор и в областта на недвижимите имоти.

/НИ/