Предстоящи събития в страната за утре, 15 септември
Секция: ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
14 Септември 2011 18:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 15 септември

***

Благоевград /КРОСС/ Държавният глава Георги Първанов ще посети Благоевград, където ще участва в откриването на учебната 2011-2012 г. Президентът ще пристигне в 8.55 ч. пред VІ-то СОУ „Иван Вазов” в града. В 10.00 ч. Георги Първанов ще посети Дома за възрастни хора „Св. Мина”, а в 11.15 ч. ще посети Дневен център „Зорница” за възрастни и деца с увреждания.

***

Шумен /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Шумен, където ще открие основно рехабилитираната централна част на града. Церемонията по откриването на рехабилитираната градска част е започне в 15.00 часа пред сградата на Областната управа в Шумен. Веднага след това ще се открие и новият пресклуб, който се намира в сградата на Областната администрация.

***

София /КРОСС/ От 08.30 ч., министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще вземе участие в кампанията на в. „Стандарт” и Министерство на вътрешните работи за защита на пешеходците на пътя. Тя ще пресече кръстовището на бул. „Васил Левски” и ул. „Искър” с ученици от Софийската математическа гимназия в 08.30 ч., преди началото на първия учебен ден.

***

София /КРОСС/ Министър Нона Караджова ще участва в откриването на новата учебна година. Тя ще приветства учениците и преподавателския екип на Първа английска гимназия за началото на учебната 2011 - 2012 година. Събитието е от 9 ч., бул. „Дондуков” № 60 в столицата.

***

София /КРОСС/ В 9 ч. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, ще открие учебната 2011/2012 година в 134. СОУ „Димчо Дебелянов” (ул. „Пиротска” № 78).

***

София /КРОСС/ Кандидатът за кмет на София от Синята коалиция Прошко Прошков ще присъства на откриването на учебната година в 9 ч. в 120 ОУ "Г.С. Раковски" (с адрес район Лозенец, пл. Йоан Павел ІІ №7 ). След това в 10 ч. ще открие новата учебна година и в 107 ОУ "Хан Крум" (район Лозенец, ул. "Димитър Димов" 13).

***

От 9 ч. кандидатът за кмет на София Стефан Софиянски ще открие новата учебна година в столичното училище 128 СОУ „Алберт Айнщайн”, ж-к „Младост” 2.

***

София /КРОСС/ В 9 ч. Николай Пехливанов, народен представител от ПП "Атака" и кандидат за кмет на столицата, ще бъде гост на откриването на новата учебна година в 131-во СОУ "Кл. А. Тимирязев" в ж.к. "Младост 4" в София (бул."Филип Аврамов").

***

София /КРОСС/ 106 ОУ „Григорий Цамблак”, София ще бъде посетено от Н.Пр. Лешек Хенсел, посланик на Република Полша в България. Откриването е в 9 ч.

***

София /КРОСС/ Председателят на УС на Българска търговско промишлена палата Цветан Симеонов ще открие Първото специализирано изложение - AUTO CLUB SHOW от 9.45 ч. в зала „Христо Ботев”, Студентски град, София.

***

София /КРОСС/ Шефът на столичния КАТ Богдан Милчев, министърът по еврофондовете Томислав Дончев и световният шампион по ски-скок Владимир Зографски ще се включат в кампанията на вестник „Стандарт” и КАТ-СДВР – „Вдигни ръка, спри джигита”.  В 9.45 ч. те ще пресекат с вдигната ръка пред 55-то СОУ в кв. „Дървеница”.

***

София /КРОСС/ Министърът на правосъдието Маргарита Попова и заместник-

министър Христо Ангелов ще присъстват на официалното откриване на учебната година в училището към Софийския затвор. Тържеството ще се състои от 10 ч. в затворническото общежитие - Казичене, на чиято територия се намира основното училище.

***

София /КРОСС/ От 10 ч. в зала „Аула Максима” на Национална спортна академия „Васил Левски” ще се състои тържество по повод откриването на новата учебна 2011/2012 година.

***

София /КРОСС/ Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще присъства на официалното откриване на новото училище в кв. „Стрелбище” в първия учебен ден от 10 ч.

***

София /КРОСС/ От 10.45 ч. в зала „Средец” на хотел „Шератон” ще се проведе официална пресконференция на „Qatar Airways” по повод откриването на линията София - Доха. На събитието ще присъстват изпълнителният директор на Qatar Airways, г-н Акбар Ал Бакер.

***

София /КРОСС/ В 11 ч. министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ, ще поздравят учениците, родителите и учителите на 140 СОУ „Иван Богоров”.

***

София /КРОСС/ От 11 ч. председателят на НС на БСП Сергей Станишев, секретарите на НС на БСП Катя Николова и Евгений Узунов и кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов ще внесат в ЦИК документите за регистрация на кандидат-президентската двойка на БСП за предстоящите избори.

***
София /КРОСС/ Сесията на Столичния общински съвет ще започне с 12 ч.

***

София /КРОСС/ В пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на обществени организации на тема: „Законопроектът за управление на отпадъците и обединената инициатива срещу него” от 12 ч.

***

София /КРОСС/ От 12.30 ч. ще бъдат отворени ценовите предложения на допуснатите участници в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: Определяне на изпълнител на консултантска услуга във връзка с допълнително проектиране и строителството на обект: Автомагистрала „Струма” ЛОТ 4, участък „Сандански – Кулата” от км 423+500 до км 438+500. Процедурата ще се извърши в зала 702, етаж 7 в сградата на агенция „Пътна инфраструктура”.

***

София /КРОСС/ В 12.45 ч. в Заседателната зала на МВР министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, главният прокурор Борис Велчев и председателят на ДАНС Константин Казаков ще подпишат съвместна заповед, с която се създава Национално междуведомствено звено (НМЗ) за координиране дейностите по осигуряване законосъобразна обстановка за провеждане на изборите за общински съветници и кметове, както и за президент и вицепрезидент.

***

София /КРОСС/ В 13 ч. председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев и кандидатите за президент и вицепрезидент доц. Атанас Семов и Поля Станчева ще подадат в Централната избирателна комисия документите за регистрация на кандидат президентската двойка на РЗС.

***

София /КРОСС/ Навършва се една година от преждевременната загуба на проф. д-р Желязко Христов – дългогодишния лидер на КНСБ. От пресцентъра на КНСБ призовават всеки, който желае да изрази почит и уважение с цвете към приятеля, българина, европееца - към големия синдикален деец пред паметната плоча на сградата на КНСБ.

***

Пловдив /КРОСС/ Георги Титюков ще бъде с учениците и учителите от СОУ „Паисий Хилендарски” на първия учебен ден. Заместник-кметът по спорта и младежките дейности ще присъства на откриването на новата учебна година на тържеството, което ще започне в 9.00 ч.

***

Пловдив /КРОСС/ От 9 ч. кметът Славчо Атанасов ще присъства на откриването на учебната година в училище „Найден Геров”.

***

Пловдив /КРОСС/ Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното музикално училище „Добрин Петков” и в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов” в Пловдив.

***

Бургас /КРОСС/ Кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева ще дадат началото на първия учебен ден в Начално базово училище (НБУ) „Михаил Лъкатник” в ж.к. „Славейков” от 9 ч.

***

Садово/ Първомай /КРОСС/ Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие новата учебна година заедно с ученици и учители от Селскостопанска гимназия - гр. Садово. Откриването ще бъде от 9 ч. в двора на училището. От 11 ч. в Първомай министър Найденов ще се срещне със земеделски производители и животновъди от Пловдивска област в Пленарната зала на Общината.

***

село Паволче/ Враца /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще направи първа копка на социален обект във Враца, в 10.30 ч. Обектът се реализира по Проекта за социално включване. Преди това, в 9 ч., министър Младенов ще участва в откриването на учебната година в ОУ „Христо Ботев” в село Паволче, община Враца.

***

Кочериново, област Кюстендил /КРОСС/ Заместник-министърът на образованието г-жа Милена Дамянова ще се включи в празника на СОУ „Христо Ботев”, „Св. Св. Кирил и Методий” – Кочериново, област Кюстендил. Събитието ще бъде уважено и от г-н Стюърд Питърс, зам.-посланик на Великобритания в България. Там ще бъде и г-жа Теодора Крумова, зам.-председател на Център Амалипе. Отриването на учебната година е в 13 ч.

***

село Видраре, община Правец /КРОСС/ Г-жа Сюзън Сатън, зам.-посланик на Американското посолство, заедно с г-н Никола Петков, представител на Националния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси, избраха да посетят ОУ „Васил Левски”. Мария Балканджиева, представител на Център Амалипе ще участва в събитието. Откриването на учебната година там започва в 9 ч.

***

Бяла Слатина /КРОСС/ НУ „Христо Смирненски”, град Бяла Слатина, ще бъде посетено от г-н Гари Макдугъл, който е председател на борда на директорите на Фондация „Америка за България”. На откриването ще бъде и г-н Деян Колев, председател на Център Амалипе. Начален час 9 ч.