Пол Уолърс: САЩ не оказват натиск за името, но помагат и съветват
Секция: СВЯТ
14 Септември 2011 19:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пол Уолърс: САЩ не оказват натиск за името, но помагат и съветват

Скопие, РМакедония /КРОСС/ Новият американски посланик в Македония Пол Уолърс заяви днес, че се надява на някакъв прогрес в спора за името, но същевременно предупреди, че процесът продължава много дълго и че би било твърде оптимистично да се каже, че напредък ще се постигне през следващите дни или седмици, отбелязва "МИА".

Уолърс, който днес участваше в кръгла маса в Скопие, организирана от Секретарията по европейските въпроси и Асоциацията на журналистите на Македония, посветена на предизвикателствата и перспективите пред македонския медиен сектор заяви, че преди неговото идване в Македония се е срещнал с посредника в спора между двете държави, Матю Нимиц.

"Говорих с посланик Нимиц преди да дойда тук. Той остава посветен на процеса и продължава да бъде оптимист, че ще има напредък, въпреки че дълго време работи за него. Не искам да прогнозирам какво ще се случи, тъй като не съм пряк участва в процеса", заяви Уолърс, отговаряйки на журналистически въпроси дали се очаква някакъв напредък в решаването на спора за името.

Американският посланик отрече твърденията, че САЩ извършват натиск върху страните по спора за по-бързо решаване на въпроса.

"Не искам да кажа, че оказваме натиск. Опитваме се да съветваме, да помогнем и ще продължим да го правим", подчерта той.

/НИ/