БТПП организира международен семинар, посветен на управлението на отпадъците
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
14 Септември 2011 20:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БТПП организира международен семинар, посветен на управлението на отпадъците

София /КРОСС/ На 20 и 21 септември 2011 г. партньорски консорциум в състав Българската търговско-промишлена палата, Столична община, БАН, Балкански  научно-образователен център по екология и опазване на околната среда и „Денкщат България” ООД организират международен семинар, посветен на управлението на отпадъците, с акцент върху общинското управление на отпадъците в София-област.

Работата на семинара ще премине в три дискусионни панела, свързани с научните, стопански и социални аспекти на управлението на отпадъците.

Семинарът е предназначен за представители на местната и централна власт, научната област и фирми свързани с управлението на отпадъците и е част от дейностите по проект WASTEKIT, изпълняван по  Седма рамкова програма на ЕС от общо тринадесет организации от областите София, Йоркшир, Амстердам и Емиля-Романя. Проект WASTEKIT цели да подпомогне икономическото развитие на участващите региони чрез въвеждането на системи за управление на отпадъците и създаването европейска мрежа на клъстерите  за управление на отпадъците.

Семинарът ще се проведе в Сити хотел, ул. „Стара планина” № 6 в София.