Средната заплата в Москва е над хиляда евро
Секция: СВЯТ
14 Септември 2011 20:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS

Москва, Русия /КРОСС/ Средната заплата в Москва тази година ще е най-малко 43 000 рубли месечно, което прави приблизително 1.038 евро, заяви днес кметът на руската столица Сергей Собянин на пресконференция на градския съвет на партията "Единна Русия".

"Бързият и стабилен икономически растеж, вложенията в модернизирането на икономиката формират надеждна основа за повишаване на стандарта на московчаните, отбелязва Собянин, цитиран от РИА "Новости".

Средната заплата в Москва миналата година бе на ниво от 40, 400 рубли.

Плановете са от октомври 2011 г. да се увеличат средствата за заплати в детските заведения, така че средната заплата на възпитателка средно да се увеличи с 20-25 процента. Освен това, през следващата година просветните работници могат да очакват повишаване на заплатите, които ще се изравнят с средните за града, а максимално увеличение ще получат педагозите в градските училища.

Работната заплата на здравните работници в Москва тази година ще бъде увеличена с 13-15 процента благодарение на въвеждането на новите стандарти на медицинските услуги и по-голямото финансиране от бюджета.

Московският кмет отбеляза, че от 1 януари следващата година минималните доходи на московските пенсионери ще се увеличат от сегашните 11 000 на 12 000 рубли месечно.

/НИ/