Започна конкурсът за рисунки, посветени на донорството
Секция: НОВИНИ
15 Септември 2011 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна конкурсът за рисунки, посветени на донорството

София /КРОСС/ От днес до 15 октомври всички ученици от 7 до 12 клас могат да изпращат в МЗ своите рисунки, посветени на донорството. Инициативата е част от Националната кампания в подкрепа на донорството, организирана от МЗ и ИАТ с подкрепата на БЧК, Националната пациентска организация, Българския съюз на трансплантираните, Нов Български университет и Националния дворец на децата. Победителите в конкурса ще бъдат наградени на 22 октомври, когато през тази година ще се чества Европейския ден на донорството. Творбите ще се оценяват от 6-членно жури. Първите трима победители сред индивидуалните и групови автори ще получат предметни награди, осигурени от МЗ и ИАТ, а всички рисунки ще бъдат подредени в изложба.

Темата на конкурса за детска рисунка е мотото на Националната кампания в подкрепа на донорството - „Частица от теб може да бъде за някого целия свят". В него могат да участват отделни ученици или цели класове и училища. Ограничения във формата на рисунките, както и в използваната техника няма.
Творбите ще се приемат на адрес: Министерство на здравеопазването, гр. София, пл. „Св. Неделя" 5, За конкурса в подкрепа на донорството. Освен рисунките в плика трябва да има и данни за автора им - име на участника, адрес и телефон за връзка. Повече информация участниците могат да получат на тел. 02 / 9301 - 107, 118 или 119.