Предстоящи събития в страната за днес, 16 септември
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
16 Септември 2011 06:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 16 септември

***

София/ Перник /КРОСС/ Президентът Георги Първанов ще проведе своята годишна среща с ръководителите и представителите на дипломатическите мисии. Тази година срещата ще бъде в София и Перник. В 11.00 часа в зала „Роял” на хотел „Шератон” ще започне срещата на държавния глава с дипломатите.

В 15.10 ч. в Двореца на културата в Перник кметът г-жа Росица Янакиева ще запознае президента и ръководителите на мисии с инвестиционните възможности в града и региона.

В 16.10 ч. ръководителите на дипломатически мисии и съпругите им, придружени от държавния глава и г-жа Първанова, ще разгледат археологическите разкопки на крепостта „Кракра”.

В 17.45 ч. на стадион “Миньор” ще се проведе футболен мач между отборите на президента и на дипломатическия корпус. Срещата е с благотворителна цел и със събраните средства ще бъде изградена нова детска спортна площадка в Перник.

***

Стара Загора /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов заедно с министъра на културата Вежди Рашидов ще посетят гр. Стара Загора, където ще прережат лентата на реставрираната Ески джамия в града. Церемонията в Ески джамия ще започне в 14 ч.

***

Ново село /КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на отбраната Аню Ангелов ще присъстват на ВИП-деня на многонационалното учение на Силите за специални операции „Jackal Stone 11”, който ще се проведе на Полеви учебен полигон „Ново село”.

***

София /КРОСС/ Народното събрание ще проведе свое заседание в 9 ч.

***

София /КРОСС/ Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и министърът на труда и социалното осигуряване на Кипър Сотирула Хараламбос ще подпишат Споразумение за сътрудничество между България и Кипър в областта на условията на труд и защитата на трудовите права. Началото на церемонията е в 10 ч., в зала 2 на МТСП.

 

***

 

София /КРОСС/ От 10 ч. в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” евродепутатът Надежда Нейнски и лидерът на СДС Мартин Димитров ще открият двудневна конференция на тема „Градът мислен и без/с/мислен. Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София”.

 

***

 

София /КРОСС/ В офиса на Международно пътническо бюро „Рила”, ул. „Гурко” №5 в 10 ч. официално ще бъдат открити агенциите за продажба на железопътни продукти на германските железници (DB) в България.

 

***

 

София /КРОСС/ Хосе Мануел Гонсалес-Парамо, член на изпълнителния съвет на ЕЦБ, и Иван Искров, управител на БНБ, ще открият изложба „Еврото” в Българската народна банка в 11 ч.

 

***

 

София /КРОСС/ Безплатно тестване на правописа ще бъде предложено на столичани. От 10 ч. пред Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и на площад „Славейков” всеки гражданин ще може да провери своя правопис и да получи безплатна консултация.

 

***

 

София /КРОСС/ БТПП дава начало на  електронна продуктова база в услуга на  малкия и средния бизнес. Всичко ще бъде представено в БТПП, Зала А на ул. „Искър” 9 от 11 ч.

 

***

 

София /КРОСС/ От 11 ч. гражданският кандидат за президент Меглена Кунева ще проведе традиционния петъчен открит видео-чат, който тази седмица ще е посветен на образованието.

 

***

 

София /КРОСС/ От 11.30 ч. в сградата на БТА, Партия за хората от народа, първата евроскептична партия у нас, ще даде пресконференция. Кандидатът за президент от ПХН – адвокат Павел Чернев ще обяви името на човека, избран през Фейсбук за вицепрезидент.

 

***

 

София /КРОСС/ От 12 ч. ще се проведе официална пресконференция в Централата на Съюза на демократичните сили - ул. „Г.С.Раковски” № 134, на която ще бъде представена кандидат-президентската двойка на сините, а след това двойката ще бъде регистрирана в ЦИК.

 

***

 

София /КРОСС/ От 12.30 ч. в зала „Сердика” на хотел „Шератон” в София председателят на НС на БСП Сергей Станишев, кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин и кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов ще се срещнат с представители на клубовете „Ивайло Калфин – Президент на България”.

 

***

 

София /КРОСС/ От 13.00 ч. в пресцентъра на РЗС на бул. „Дондуков” № 15 в София политическото ръководство на партията ще даде пресконференция.

 

***

 

Пловдив /КРОСС/ От 11 ч. кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще открие ремонтирания Дом на учителите, който се намира в подножието на Стария град на улица „П. Р. Славейков”.

 

***

 

Пловдив /КРОСС/ От 14.30 ч. в бизнес-ресторанта на Парк-хотел „Санкт Петербург” кандидатът за кмет на Пловдив Георги Търновалийски ще се срещне с младежи – представители на леви и ляво-центристки партии в страните от Югоизточна Европа.

 

***

 

Добрич /КРОСС/ Есенният правописен маратон от Националната кампания „Бъди грамотен” гостува в Добрич. От 10.00 ч. на естрадата на площад „Свобода” в града всеки гражданин ще може да провери доколко владее книжовните норми. Тестовете са съобразени с възрастовите групи.

 

***

 

Ямбол /КРОСС/ От 13.00 ч. в Ямбол в Залата на Научно-техническите съюзи „Джон Атанасов”, ул. „Джон Атанасов” 8 кандидатът за президент Алексей Петров ще разговаря с граждани и симпатизанти.

 

***

 

Перник /КРОСС/ На стадиона в Перник евродепутатът и кандидат на БСП за президент Ивайло Калфин ще участва във футболен мач между дипломати. Мачът ще започне в 17.45 ч., като Калфин ще се включи във второто полувреме на мача.

 

***

 

Димитровград, Сърбия /КРОСС/ Българска делегация, водена от министър Цветан Цветанов, ще вземе участие в тържествата по повод Деня на сръбската гранична полиция, които ще се проведат в Димитровград, Сърбия.