Режисьорът Рангел Вълчанов със специална награда
Секция: КУЛТУРА
18 Септември 2011 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Режисьорът Рангел Вълчанов със специална награда

София /КРОСС/ Режисьорът Рангел Вълчанов получи специалната награда на Столичната община за цялостно творчество на официална церемония в Народния театър "Иван Вазов". Самият той не присъства на церемонията, но от негово име прозвуча послание, информира БНР.
"Тази награда се дава нещо като капак на моята тенджера, за което се покланям в знак на благодарен."
Мотото на тазгодишната церемония беше "Софийско време", като авторите на спектакъла бяха вплели исторически периоди от развитието на столицата. Раздадени бяха награди в 7 категории.
Наградата за литература получи Ана Златкова за превода от испански на "Бегръбначна Испания" на Хосе Ортега-и-Гасет, в категорията "Театър" - Бина Харалампиева, директорэт на Малък градски театър "Зад канала", Софийската филхармония с директор Явор Димитров получи наградата в област "Музика".
Професор Пламен Вълчев беше награден в категория "изобразителни изкуства" за проекта на блог с марка и първодневен печат, посветени на тържественото отбелязване на 1700 години от провъзгласяването на Сердикийският едикт на император Галерий.
Виктор Чучков спечели отличието за кино с филма си "Тилт"
В категория "архитектура" беше награден арх. Борислав Богданов за проекта на езиково училище "Дорис Тенеди" в ж.к. "Бели брези" в София.
Не беше присъдена награда в област "журналистика".
В спектакъла участваха актьори от всички общински театри, а по време на церемонията имаше изпълнения на народна, класическа, поп и рок музика.