Хероин за 80 хил. лв. иззеха в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2011 17:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хероин за 80 хил. лв. иззеха в Пловдив

Пловдив /КРОСС/ Пловдивски полицаи иззеха близо половин килограм хероин при специоперация в областта, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Конфискуваното количество дрога по пазарни цени на улично ниво би донесло печалба от около 80 000 лева. Вчера на територията на Пловдивска област е проведена поредната специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението. В нея участваха служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност", „Специализирани полицейски сили" и „Пътна полиция".

Задържани са двама софиянци, заподозрени в пласиране на дрога.

До задържане на дилърите се стигнало, след като криминалисти от група „Наркотици и криминален контингент" достигнали до информация, че столичаните Е.М. на 45 години и Б.Ч. на 37 години се канели да доставят в Пловдив голямо количество хероин. Мъжете се придвижвали с лек автомобил „Рено", а с „Мерцедес" ги ескортирали други двама техни съграждани - С.С. на 28 години и А.Г. на 30 години.

Разследващите предприели необходимите заградителни мерки и на влизане в Пловдив двете коли били спрени на кръстовището между „Голямоконарско шосе" и ул. „Напредък", а четиримата, пътуващи в тях мъже - задържани. При последвалите претърсвания от „Рено"-то са иззети общо 496,41 грама хероин, плексигласова плочка със следи от същия наркотик и мобилни телефони.

С постановление на окръжна прокуратура Е.М. и Б.Ч. остават в ареста за 72 часа. Продължава работата на разследващите по доказване съпричастността на С.С. и А.Г. към престъпната дейност.

По изчисления на експерти, на улично ниво конфискуваното количество хероин е достатъчно за около 8000 дози, които носят печалба от близо 80 000 лева.

Полицията в Пловдив продължава масираните проверки по неутрализиране на наркоразпространението в областта, с оглед и пресичането на евентуални опити с пари, придобити от този вид престъпна дейност, да бъдат закупувани гласове на избиратели при предстоящите избори за президент и местна власт.