При авария край новострояща се ВЕЦ в Индия загинаха 12 души
Секция: СВЯТ
21 Септември 2011 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
При авария край новострояща се ВЕЦ в Индия загинаха 12 души

Ню Делхи, Индия /КРОСС/ Най-малко 12 души загинаха, а повече от десетина се водят за изчезнали, след като стена на новостроящ се ВЕЦ в североизточната част на Индия се пропука и рухна в резултат на неотдавнашното земетресение което засегна Индия, Непал и Тибет, предадоха световните агенции, цитирани от "НетПрес".

Ръководителят на строителната площадка Джигме Бути заяви, че най-малко 40 работници, които живели в непосредствена близост до строителната площадка на ВЕЦ-а в индийския щат Сиким, вероятно са загубили живота си при свлачища, причинени от силното земетресение, което разтърси тази част на страната.

Обилните валежи от дъжд и калните пътища, които водят до отдалеченото място, където се строи новата ВЕЦ, прави невъзможна мисията на спасителите да достигнат до мястото на инцидента. Броят на загиналите при земетресението достигна цифрата от 100, а официални лица предупреждават, че броят им може да бъде далеч по-голям, тъй като метеорологичните условия затрудняват спасителните екипи.

Понастоящем повече от 5, 000 войници и спасители от Гражданска защита разчистват пътя, за да може по-бързо екипи на Бърза помощ да достигнат до мястото на инцидента. 

/НИ/