Меглена Кунева открива кампанията си на 25 септември 2011 г.
Секция: CROSS ПРЕСЦЕНТЪР
24 Септември 2011 11:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меглена Кунева открива кампанията си на 25 септември 2011 г.

София /КРОСС/ На 25 септември 2011 г., от 12.30 часа, водачът в листата за президентските избори Меглена Кунева ще открие предизборната си кампания. Събитието ще се проведе в „Рейнбоу Плаза" в София.
След жребия, изтеглен в ЦИК вчера, който отреди първо място в бюлетината на Кунева и Христов, в неделя ще бъде представен пътят на промяната, започнал на 6 юни с обявяването на кандидатурата на Кунева.
Тя е първата жена кандидат за президентския пост в България с реални шансове за спечелване на изборите. Кунева първа обяви и платформата си, още на 21 юни т.г., като за сега това е единствената публична президентска платформа за предстоящите избори. Първият български еврокомисар поведе и с обявяването на кандидатурите за вицепрезидентския пост, като сама избра това да е авторитетният икономист Любомир Христов. Подкрепата за Кунева във Фейсбук се увеличи с 300 % в последните месеци и в момента профилът й има над 11 000 последователи в социалната мрежа. Тя е първият кандидат за поста в историята на страната, която финансира кампанията си чрез малки дарения.
В последните седмици Кунева и Христов изминаха над 11 000 км, посетиха близо 90 населени места, проведоха над 230 срещи. Какво чуха по пътя си кандидатите за президентското и вице-президентското място, разказите на българите и видео-историите от пътуването ще бъдат представени пред гостите на събитиенто - членове на инициативния комитет, представители на неправителствени организации, граждани, Фейсбук-приятели, доброволци на кампанията.

/ВН/