ВМРО иска оставка на правителството и спиране на кампанията
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2011 16:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВМРО иска оставка на правителството и спиране на кампанията

София /КРОСС/ Оставка на правителството и спиране на предизборната кампания поискаха днес в декларация ръководителите на ВМРО - Българско национално движение. Предложенията са на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и са по повод размириците в пловдивското село Катуница, съобщават от пресцентъра на воеводите.
Недопустимо е когато в държавата има барикади, министър-председателят и вътрешният министър да откриват предизборна кампания с шоу на комици. Бойко Борисов лицемерно се скри е не беше на мястото, на което българската държавност беше подложена на изпитание.
Това са част от посланията в приетата декларация.
Поводът за събирането беше началото на предизборната кампания на ВМРО - Българско национално движение. В историческата сграда на първото народно събрание във Велико Търново стотици симпатизанти приветстваха кандидат-президентската двойка на ВМРО - Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева. Готовността си за отговорна битка показаха и кандидат-кметовете на ВМРО.
Необходимостта от силна президентска институция и реални промени в живота на българите бяха акцентите в словото на председателя на ВМРО и кандидат за президент - Красимир Каракачанов. Демографската катастрофа, жалкото състояние на армията, необходимостта от реални референдуми, диктатът на монополите - това са проблемите на хора, при решаването на които ролята на президента трябва да е водеща.
България се превърна в единствената държава в Европа, която няма национален приоритет, заяви Каракачанов. България заприлича на буренясала нива. Нацията ни намалява, а пустеещата земя у нас е 40 %, подчерта председателят на ВМРО.
Кандидат-кметовете заявиха, че знаят какви са проблемите на хората, имат решение за тези проблеми и ще се борят да убедят българите да гласуват за по-добър живот в местата, в които живеят. Да не вярват на празни обещания, популистки лозунги и да покажат на тези избори, че имат достойнство и че са патриоти - и по отношение на родината си, и по отношение на родните си места.
ВМРО издигна кандидати за 13 областни областни града, кандити за кметове в други 53 общини и листи за общински съветници в над 150 общини на страната. Сред кандидатите са Ангел Джамбазки в София, Костадин Костадинов във Варна, Гиньо Матев - Пловдив, Искрен Веселинов - Русе, Радостина Господинова - Бургас, Николина Горова - Стара Загора, Йордан Грозданов - Велико Търново, Георги Васев - Благоевград, Валери Стаменов - Враца, Георги Йорданов - Пазарджик.
За нас циганизацията не е кампания - в годините ВМРО винаги беше навсякъде, където държавата забравя своите задължения, каза Ангел Джамбазки по повод събитията в Катуница. Говорим за тези проблеми от години, предупреждавахме за това какво може да се случи, предлагахме решения, припомни Джамбазки. Кое е по-важно за министър Цветанов - предизборните концерти или сигурността на българите, попита Искрен Веселинов, кандидат за кмет на Русе.

/ВН/